Bemutatkozik a megújult KRE Kaszap Utcai Református Óvoda

Vissza a címlapra
Bemutatkozik a megújult KRE Kaszap Utcai Református Óvoda

A KASZAP UTCAI REFORMÁTUS ÓVODA nagymúltú intézménye megújult lelkülettel és környezetben fogadja a gyermekeket. Két angol-magyar nyelvi- és két hagyományos csoporttal várja szeretettel az érdeklődő, beiratkozás előtt álló családokat.

Az intézmény Kecskemét belvárosában, mégis védett, nyugodt környezetben helyezkedik el a Károli Gáspár Református Egyetem által fenntartott Pedagógiai Kar épülete mellett, zárt belső udvarban. Négy meghitt hangulatú csoportszoba, három árnyas játszóudvar, egy jól felszerelt tornaterem és családias hangulat várja a gyermekeket. Környezetük és eszköztáruk a fenntartó támogatásával folyamatosan szépül, bővül. A 2022-es évben új bútorzattal, modernebb játszótérrel, különleges hangszerekkel, modern infokommunikációs berendezéssel és új mozgásfejlesztő eszközökkel gazdagodott..

Fő céljuk, hogy az intézményükbe járó gyermekek meghitt, szerető környezetben, élményekkel, érzelmekkel gazdagodva élhessék meg a kisgyermekkor minden szépségét.

A régmúltú óvoda egyik szakmai sajátossága a hallgatói képzés, amely több évtizedes múltra tekint vissza. A gyakorló helyszín biztosítja a pedagógusmesterség műhely jellegét, követhető modellt állítva a jelöltek elé. Hozzájárul a hallgatók ismereteinek, jártasságainak, készségeinek megszerzéséhez, segíti a sajátos pedagógusi egyéniségük megalapozását. A hallgatók jelenléte által is gazdagodik gyermekek tudása, érzelmi világa és világképe.

2021-ben az óvodai nevelés kibővült a keresztyén szellemű neveléssel, amelynek fontos pillére a bibliai történetekkel való ismerkedés, és a csendes percek, áhítatok közös megélése a gyermekek lelki világának, érzelmi fejlettségének, életkori sajátosságaiknak figyelembevételével.

A beiratkozás már elkezdődött, az óvoda szeretne lehetőséget biztosítani az érdeklődő családok számára, hogy személyesen is betekintést nyerhessenek és megismerhessék az óvodai életet közös időpontegyeztetés után.

Bővebb információkat a https://kaszaprefovi.hu/ weboldalon, továbbá az óvoda KRE Kaszap Utcai Református Óvoda néven szereplő Facebook oldalán (https://www.facebook.com/kaszaputcaireformatusovoda)  találhatnak az érdeklődők

Galéria (11 kép)

Összes kép letöltése