Belényesi Csaba: Jó visszajelzés volt az első meccs

Vissza a címlapra
Belényesi Csaba: Jó visszajelzés volt az első meccs

A Mezőkövesd elleni 3-0-os siker során a védelem is tökéletesen látta el feladatát, szükség is volt már egy magabiztos teljesítményre, hiszen utoljára tavaly augusztusban nem kapott gólt csapatunk bajnokin. Belényesi Csaba bízik benne, hogy ez a jó forma tovább is kitart majd tavasszal, így csütörtök este 20:00-kor a DVTK ellen is.

– Sokszor elmondtátok, hogy a kapott gólok számával nem vagyok elégedettek, a Mezőkövesd ellen viszont hosszú idő után újra lehúztátok hátul a rolót. Ilyen rajtról álmodtatok?

– Maximálisan elégedett vagyok, mert nagyon sok idő telt el azóta, hogy utoljára nullára hoztunk hátul egy meccset. Télen nagy hangsúlyt fektettünk erre, ha nem is az alapoktól, de azért tüzetesen végig mentünk mindenen, sokat gyakoroltuk a védekezést csapatszinten és kifejezetten a védelemmel is. Ilyen szempontból egy jó visszajelzés volt az első mérkőzés. Bízom benne, hogy ez egy jó jel, mert tényleg sok energiát fordítottunk erre, remélhetőleg meg tudjuk őrizni ezt a stabilitást.

– Mennyivel könnyítette meg a dolgotokat az, hogy igen korán biztos előnyt sikerült kiharcolni Mezőkövesden?

– Az első tíz perc a tapogatózásról szólt, kifejezett játék nem nagyon alakult ki. Ahogy jött a gyors két gólunk, azzal kaptunk mi is egy önbizalmat és lendületet. Amikor Alex befejelte a harmadikat, érezhető volt, hogy 3-0-nál más a játék képe. A stabil védekezést utána is tartani tudtuk kontrákra berendezkedve.

– Ősszel a DVTK nyerni tudott ellenünk, az a meccs mennyire élénk emlék még?

– Természetes, hogy ilyenkor benne van az emberben, hogy jó lenne visszavágni. Kellemetlen vereséget szenvedtünk, volt egy meccstervünk, de a gyors büntető miatt az egészen hamar felborult. Rosszul sült el az a találkozó, jó lenne ezt is feledtetni. Jó csapatról van szó viszont, vannak kreatív és gyors támadóik, érkeztek új játékosok is, akik még némileg sötét lónak számítanak. Láttuk a Debrecen elleni meccsüket, ahol akár emberhátrányban is a maguk javára tudták volna fordítani a találkozót. Stabil csapatról van szó, de ahogy mindig, most is maximális alapossággal készülünk.

– Mennyi pluszt ad számotokra, hogy ez lesz az év első hazai meccse?

– Nagyon vártuk már, s noha ezúttal hétközi fordulóra esik, bízunk benne, hogy sokan kijönnek majd buzdítani minket, utólag pedig meg tudjuk hálálni a bizalmat, amit már Mezőkövesden is megkaptunk.


Szabó István: Más típusú ellenféllel találkozunk

Csütörtök este 20:00-kor a Diósgyőri VTK lesz csapatunk ellenfele a Széktói Stadionban, a mérkőzés kapcsán Szabó István osztotta meg várakozásait.

– Jól sikerült a rajt a csapat számára idegenben, de csütörtökön már jön is az első hazai meccs, hogyan várjátok?

– Akár eredmény, akár a mérkőzés nagyobb szakaszában mutatott játékunk kapcsán is elégedettek lehettünk, mert amit elterveztünk, azt meg tudtuk valósítani. A Diósgyőr egy egészen más típusú ellenfél lesz viszont, mint a Mezőkövesd volt, ráadásul egy nappal többet is pihenhetett ellenfelünk. Erős csapatról van szó, ezt az őszi meccsen is megtapasztaltuk, a keretük nagy része tele van kitűnő képességű légióssal, erre mindenképpen figyelnünk kell. Most is van egy alkalmazott taktikánk, ami más lesz, mint az első meccsen, abban viszont nincs változás, hogy szeretnénk megfelelni az elvárásoknak.

– A rajt előtt történtek változások ellenfelünknél, hogyan tudtatok készülni belőlük?

– Simon Miklóst jól ismerem, hiszen Bence fiam edzője is volt annak idején. Jó és taktikus edző, aki hamar átlátja egy mérkőzés alakulását. Nyáron alaposan megerősítették a DVTK keretét, télen célzottan is érkeztek néhány posztra játékosok, így jó csapata van, melyet ismer is. Nagy titkok itt már nincsenek, kielemeztük egymást a nyitány után, ebben biztos vagyok. Bízom a hazai pálya előnyében, a jó rajt adta lendületben, a pillanatnyi forma ugyanakkor döntő lehet. Hazai pályán pontot, pontokat szeretnénk ismét gyűjteni.

– A rajt előtt elmondtad, fontos lenne, hogy egészséges maradjon a keret. Ilyen szempontból is elégedett lehetsz, ráadásul Leoni eltiltása is lejárt. Mit ad ez pluszban ehhez a sűrű héthez?

– Lekopogom, nincs sérültünk és eltiltottunk se. Van megfelelő variációs lehetőségünk, ami ezen a héten különösen fontos, hiszen három mérkőzésen kell teljesíteni. Lehetnek változások, akár az aktuális taktikai elképzelésekhez is igazodva, illetve szokás szerint a méréseinket is figyeljük, hogy milyen állapotban vannak a játékosok. Végső döntést mindig ezen szempontok mérlegelése alapján hozunk akkor, amikor összeállítjuk a kezdőcsapatot.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu