Bekeményít a Városrendészet: Közterületről elszállítják a hatósági jelzés nélküli roncsautókat

Vissza a címlapra
Bekeményít a Városrendészet: Közterületről elszállítják a hatósági jelzés nélküli roncsautókat

Mostantól elszállítja az üzemképtelen, forgalmi rendszám nélküli autókat a Kecskeméti Városrendészet, amennyiben közterület-használati engedély nélkül 10 napnál hosszabb ideje tárolja ott valaki.

A KRESZ 59. § (3) bekezdése értelmében főútvonalon tilos, mellékútvonalon - közterület-használati engedély nélkül - pedig legfeljebb 10 napig szabad tárolni a hatósági jelzés nélküli gépjárműveket.

A közterület-felügyelők kiemelt feladata többek között az üzemképtelen, forgalmi rendszám nélküli autók felderítése és elszállítása. Ezek a roncsautók egyrészt indokolatlanul foglalják a parkolóhelyeket, másrészt rontják a városképet.

A jogszabály értelmében a forgalmat akadályozó, szabálytalanul várakozó gépjárműveken kívül csak a rendszám nélküli roncsautókat szállíthatja el a Városrendészet. A közterületen szabályos várakozóhelyen elhelyezett, rendszámmal rendelkező gépjárműveket, amelyeknek lejárt a műszaki engedélye, rossz műszaki, vagy esztétikai állapotban van - sajnálatos módon - nem lehet elvinni.

Tekintettel arra, hogy a Városrendészet egyik kiemelt célja városunk közterületi rendjének megtartása, így dr. Német Zsolt intézményvezető arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a Városrendészet munkáját azzal, hogy a lakókörnyezetükben észlelt üzemképtelen, illetve forgalmi rendszám nélküli gépjárművekről értesítik a felügyeletet a 20/621-5599-es számon, vagy a varosrendeszet@kecskemet.hu e-mail címen.

Galéria (4 kép)

Összes kép letöltése