Befejeződött a „Tornázz tudatosan és magabiztosan!” projekt a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

Vissza a címlapra

A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola vissza nem térítendő támogatásban részesült „A speciális fejlesztést célzó programok támogatása" pályázati konstrukció keretén belül. A támogatott projekt azonosító száma: NTP-SPEC-21-0058, a támogatás mértéke 1.745.000Ft.

i0107logok.jpg

A „Tornázz tudatosan és magabiztosan!" című program a 2021. december 2022. december közötti időszakban valósult meg.

A tehetségműhely foglalkozásain 20 tornász lány vett részt. Az integratív szemléletű gyakorlatorientált foglalkozás-sorozat fő területei a kognitív képességek fejlesztése, a feszültség-, szorongás-, stresszkezelés, a kommunikáció, a társas kapcsolatok, az önértékelés fejlesztése voltak. Az egyes foglalkozásokon a tehetségek megismerték a sport más műveltségterületekkel (pl. matematika, zene, anyanyelvi játékok) való kapcsolatát. A változatos feladatok közben erősödött az inkluzív és proaktív gondolkodásuk is. Megismerték saját motivációikat, kreativitásukat, teljesítményüket a számukra könnyen és nehezen végrehajtható feladatokban.

A zene-ritmus-mozgás kapcsolatát gyakorlati foglalkozás keretében tapasztalták meg, amely során lehetőségük adódott a zene ellazulást segítő hatásainak felfedezésére is.

A példaképek gyűjtése a sportteljesítmények értékének, a sikerhez vezető szakmai, emberi utak megismerésére, példák átörökítésére kínált lehetőséget, a választott példaképek életútjai hozzájárultak saját jövőképük, céljaik megfogalmazásához a reális önértékelés alapján.

i1214dsc-0032.jpg

A tehetségprogram során a résztvevők szakmai találkozón vettek részt a kiskunfélegyházi lánytorna csapat tagjaival, ahol az egyéni és közösen átélt élmények megosztása mellett tapasztalatokat cseréltek a felkészülés folyamatáról, a versenyeken átélt helyzetekről, megszerzett eredményekről. A programelem a kapcsolatteremtésre, a két csapat közti hosszú távú együttműködés kialakítására biztosított alkalmat.

A pályázat lehetőséget adott szülői workshopok megvalósítására is, amely során egyes, a tehetséggondozás szempontjából fontos témák mélyebb megbeszélésére került sor. Ezek az alkalmak a szülő-tehetség-iskola közötti együttműködést, a szülők tehetséggondozás iránti elköteleződését erősítették.

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.