Befejeződött a "Lánc-reakció" a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

Vissza a címlapra

Látványos előadással zárult a Lánc-reakció tehetségműhely a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában.

i0107logok.jpg

A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola vissza nem térítendő támogatásban részesült „A speciális fejlesztést célzó programok támogatása" pályázati konstrukció keretén belül. A támogatott projekt azonosító száma: NTP-SPEC-21-0078, a támogatás mértéke 1.555.000 Ft.

A „Lánc-reakció" című program a 2021. december 2022. december közötti időszakban valósult meg.

A tehetségműhely résztvevői egy igen aktuális témát, a koronavírus, és annak következményeként fellépő karanténhelyzet során átélt élményeiket dolgozták fel, a dráma és a színház eszköztárának felhasználásával.

A tehetségműhely céljaiként tűztük ki, hogy a tehetségígéretek a vírushelyzet során szerzett személyes élményeikre alapozva sajátítsák el a különböző műfajokban történő írás alapjait. A gyermekek tapasztalataira, élményeire épülő forgatókönyv a foglalkozások során készült el, és alapját képezte a foglalkozászáró bemutatónak. Az egyes szövegek megalkotása, az előadás forgatókönyvének elkészítése, a díszlet- és jelmezelem próbálgatások eredményeként elkészült végleges jelmezek, és háttér lehetőséget adtak a tehetségígéreteknek az alkotómunka folyamatának, összetevőinek megismerésére, miközben megvalósult az alkotás örömének átélése is.

A program részét képezte az egynapos színházlátogatás Budapesten. Az előadás megtekintése nagyban segítette a résztvevőket saját produkciójuk létrehozásában. Ez a programelem a szabadidő hasznos eltöltésére is alternatívát adott.

A tehetségműhely a Lánc-reakció című szerkesztett műsor, valamint a próbafolyamatok közben készült kisfilm nyilvános bemutatójával zárult.

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.