Befejeződött a Corvin Mátyás Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Vissza a címlapra

Befejeződött a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola energetikai korszerűsítése. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A felújítás az intézmény épületének energetikai korszerűsítésére irányult. A projekt 302.653.700 Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" című pályázati felhívás keretében TOP-6.5.1-15-KE1-2016-00004 azonosító számon a „Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola energetikai korszerűsítése" címen benyújtott pályázatával 302.653.700 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A támogatás intenzitása 100%, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással valósult meg. A projekt célja, az épület hőveszteségének csökkentése, valamint a közintézmény energiagazdálkodásának racionalizálása volt.

A projekt keretében megvalósult beruházás a 6000 Kecskemét, Mátyás király körút 46. szám alatti, meglévő iskolaépület energetikai korszerűsítését érintette.

A fejlesztés eredményeként sor került az épület homlokzati nyílászáróinak cseréjére, és megtörtént a homlokzati falak utólagos külső oldali hőszigetelése a teljes felületen. Elvégezték továbbá a lapostetők integrált hő- és csapadékvíz elleni szigetelését a teljes tetőfelületen. Hőszivattyús fűtési rendszer került kialakításra, valamint a meglévő radiátoros fűtési rendszer felújítása is megtörtént. A tantermekbe légbevezetőket építettek be a szükséges mennyiségű friss levegő biztosítása érdekében. A beruházás egy napelemes rendszer telepítésével, a villámhárító rendszer helyreállításával, valamint projektarányos akadálymentesítéssel is kiegészült.

A felújítás nem csak az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenéséhez, valamint a megújuló energiaforrások fokozottabb használatához járult hozzá, de elősegítette, hogy a felhasználók komfortja és napi életminősége javuljon.

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése