Balogh Károlyt Nagy Ezüst Kereszttel tüntette ki az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend

Vissza a címlapra
Balogh Károlyt Nagy Ezüst Kereszttel tüntette ki az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend

Helvécia polgármestere az indoklás szerint a „Hazám, szakmám, becsületem" szellemében a közösségért végzett áldozatos munkája, valamint a magyar gasztronómiai kultúra megőrzésében, nemzetközi elismertetésében végzett munkássága elismeréseként vehette át 2021. július 19-én, hétfőn a lajosmizsei (régi) Tanyacsárdában a Nagy Ezüst Keresztet.

Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend kitüntetési ünnepségén részt vett többek között Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Farkas Bertalan nyugalmazott dandártábornok, az első magyar kiképzett űrhajós, és Basky András, Lajosmizse polgármestere is. Az eseményt házigazdaként Garaczi János, a Tanyacsárda Kft. egyik tulajdonosa, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend nagymestere nyitotta meg, majd ő adta át a Fehér Asztal Lovagrend Nagy Ezüst Keresztjét Balogh Károlynak.

Balogh Károlyt méltatása során elhangzott, hogy 1990-től folyamatosan tagja Helvécia képviselőtestületének. 2006-2012 között társadalmi megbízatású alpolgármester volt, a tiszteletdíját soha nem vette fel, így összesen mintegy 10 millió forintot ajánlott fel közösségi célokra. Jelenlegi polgármesterként a költségtérítésről mond le, melyet szintén közösségi célokra fordítanak. Gazdasági vállalkozásában, a Helvéciai Balogh Borházban a fő profil a borászat és a borkóstolás. Ő a Helvéciai Gazdakör és a Helvécia Sportegyesület elnöke, valamint vezető tisztsége van a polgárőrségnél is.

A (régi) Tanyacsárdában rendezett ünnepségen a kitüntetettek között volt Benke Lászlóné Dani Katalin, a lovagrendet alapító Benke László (Laci bácsi) négyszeres szakácsolimpiai bajnok magyar mesterszakács özvegye is, aki a férjéről elnevezett díjat vette át posztumusz.

Galéria (16 kép)

Összes kép letöltése