Balassa Sándor – Az Izsáki úton már megkezdődött a téli gumi szezon

Vissza a címlapra
Balassa Sándor – Az Izsáki úton már megkezdődött a téli gumi szezon

Megkezdődött a téli gumi szezon, aminek csalhatatlan jele, hogy egyre többen jönnek a műhelyünkbe lecserélni a nyári abroncsot a télire - mondta Balassa Sándor, a Bácska Gumi Kft (Kecskemét, Izsáki út 6.) ügyvezetője. Hozzátette: a téli gumi nem csupán a havas utak miatt kell, hiszen száraz hideg időben is nélkülözhetetlen.

Egyre többen használnak téli abroncsokat. Ezt abból is lehet látni, hogy idén korábban indult az átszerelési szezon, vagyis valószínűleg az emberek kezdenek odafigyelni, és gondosabbak kezdenek lenni. Egyre kevesebb azoknak az autósoknak a száma, akik nem cserélik át a nyári gumit téli gumira - mondta el tapasztalatait Balassa.

- A gumiabroncsoknál nagy a választék, de téliben a használtat nem ajánljuk, mert a téli abroncsok „kihordási ideje" 5 év. Ezután pontosan azokat a tulajdonságaikat vesztik el, amiért vettük. Sajnos az is tapasztalható, hogy sok helyen 4-5 éve készült gumikat árulnak újként, Magyarországon. Az Unió egyes országaiban ugyanis nem engedélyezik az 5 évesnél régebbi gumik használatát, sőt büntetik, ha ilyet tapasztalnak. Éppen ezért sok magyar kereskedő ilyen gumikat vásárol nagy tételben likvidációban, majd „jó pénzért", kedvező árunak látszóan árulja ezeket. Nem érdemes kockáztatni, hiszen a Bácska Gumi Kft-nél egy olcsóbb, néhány hónapja gyártott gumiabroncs-garnitúrát már viszonylag alacsony, a használt, vagy nem használt, de idős gumiabroncsokkal mindenképpen versenyképes áron is meg lehet venni - tette hozzá.

De miért is van szükség a téli gumira? Azért, mert nem csak bokáig érő hóban, hanem sima, hideg aszfalt úton is sokat romlanak a nyári gumik fékezési és irányíthatósági mutatói. A tesztek szerint jelentős, 5-6 méteres, de adott esetben akár 8 méteres különbségek is lehetnek egy vészfékezésnél - hívta fel a figyelmet a Bácska Gumi Kft. szakértője.

IDE kattintva a Bácska Gumi Kft. webáruházába jut!

Persze a jó minőségű gumikhoz csúcstechnikájú gépek is kellenek. Olyanok, mint amilyenekkel az Izsáki úti gumiszerelő bázis rendelkezik, ahol a nyitva tartás a következő:

Hétfő - Péntek: 8:00 - 17:00

Szombat: 8:00 - 12:00

Elérhetőségek:

cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 6.

telefon: 76-508-418, 76/416-656, 30/9271-760