Balanyi Zoltán kiállítása a Kápolna Galériában

Vissza a címlapra
Balanyi Zoltán kiállítása a Kápolna Galériában

A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek - Nemzetközi Kerámia Stúdióban 2024. február 15-én, csütörtökön 17 órakor nyílik meg Balanyi Zoltán szobrászművész „HÁRMAS EGYSÉG" című kiállítása.

„Miért éppen kő?

Ma, amikor a valóság eltűnése kapcsán az érzékelés, a dimenziók és az ábrázolás válságáról, a szobrász-építészetet felváltó filmművészeti szemfény-vesztésről (építészetmozi) beszélünk, újra előtérbe kerül a formák keresése. Szakralitásra nyitott szobrász számára a formák keresése, az idő keresésének, a konkrét forma újra feltalálásának technikájává vált. Ezáltal a szobrászat - világképi viszonylatban - újra az ember önértelmezésévé válhat. Ki vagyok én? Ki az, aki fontos számomra, tehát nem mi, hanem Ki?"

/Balanyi Zoltán/


Balanyi Zoltán DLA 1971-ben született Kecskeméten. 1992-től a Janus Pannonius Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatója szobrász szakon, 1997-ben szobrász diplomát szerez. A JPTE doktori képzésén vesz részt 1998-ban, témavezető mestere Prof. Bencsik István. 2003 óta állandó szereplője magyarországi és külföldi tárlatoknak egyaránt. Tizenkét köztéri szobrából hét külföldön, Európában és Ázsiában került kiállításra.

Megnyitó: 2024. február 15., csütörtök 17 óra

A kiállítást megnyitja: Balanyi Zoltán szobrászművész

Közreműködik: Csekő Sándor gitárművész

A kiállítás megtekinthető 2024. március 2-ig, keddtől - szombatig, 14 órától 18 óráig a Kápolna Galériában. (6000 Kecskemét, Kápolna u. 13.)

Galéria (4 kép)

Összes kép letöltése