Bács-Kiskun megyében is elindult a beszállítói- és külpiaci mentoráltak kiválasztása

Vissza a címlapra
Bács-Kiskun megyében is elindult a beszállítói- és külpiaci mentoráltak kiválasztása

A Széchenyi 2020 program keretében 3,3 Mrd Ft európai uniós támogatás segítségével 2020 végéig megvalósul egy projekt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (2,3 Mrd Ft) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (0,2 Mrd Ft), és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány (0,8 Mrd Ft) közös  konzorciumi együttműködésében. Erről adtak tájékoztatást 2019. szeptember 10-én, kedden a kamara kecskeméti szákházában az Országos Vállalkozói Mentorprogram Bács-Kiskun megyei nyitó rendezvényén az érdeklődőknek. Az eseményen Gaál József, a kamara elnöke, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket.

Mint elhangzott, megjelentek a Bács-Kiskun megyei, beszállítói és külpiaci területen mentorálandó kis- és középvállalkozások (kkv-k) kiválasztására vonatkozó pályázati felhívások a már futó Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) beszállítói mentoráltnak olyan termelőtevékenységet folytató kkv-kat keres, amelyek be kívánnak lépni a hazai, illetve uniós/nemzetközi beszállítói láncokba. Külpiaci mentoráltnak pedig olyan kkv-k érdeklődését várják, amelyek exportképesek és bővíteni szeretnék a külpiaci tudásukat, valamint be kívánják indítani külkereskedelmi tevékenységüket, neves közepes vagy nagyvállalatok közreműködése mellett.

A beszállítói és külpiaci mentorálás elsődleges célja - a kormányzati célokkal összhangban - a kkv-k ösztönzése termelési, szolgáltatási színvonaluk emelésére.

A beszállítói alprogram célja, hogy a hazai kkv-k be tudjanak lépni a hazai és nemzetközi beszállítói láncokba - ezáltal akár potenciális beszállítóivá válhatnak nem csak a programban részt vevő, így integrátori szerepet is betöltő mentorcégeknek, de számos más, a beszállítóik elé magas követelményeket állító hazai és külföldi vállalkozásnak.

A megyében az ACPS Automotive Kft., a MAG Hungary Kft. beszállítói mentorcégek mellé várják 4-4 db mentorálandó kkv jelentkezését.

A külpiaci alprogramban a magyar tulajdonú kkv-k exportképességének kialakítása, illetve annak növelése, továbbfejlesztése a cél.

A megyében a FADDIKORR Kft. és a Pentacolor Kft. külpiaci mentorcégek mellé szintén várják 6-6 db mentorálandó kkv jelentkezését.

A már megerősödött, minőségileg magasabb szintet elért kkv-k képesek lesznek önállóan bekapcsolódni a nemzetközi munkamegosztásba akár beszállítóként, akár közvetlen exportőrként. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram e célok eléréséhez Bács-Kiskun megyében is csoportos, szakmai mentorálással nyújt segítséget a fenti 2 beszállítói és 2 külpiaci mentorcég közreműködésével.

A pályázati felhívásokról és a jelentkezésről bővebb információt a projekt honlapjáról - www.vallalkozztudatosan.hu - és a megyei programkoordinátoroktól lehet megtudni.

További információ: Zombori Ibolya, Bács-Kiskun megyei programkoordinátor, +36/20/374-0155, zombori.ibolya@mkik.hu

Galéria (24 kép)

Összes kép letöltése