Bács-Kiskun megye diákolimpiai bajnokait köszöntötték

Vissza a címlapra
Bács-Kiskun megye diákolimpiai bajnokait köszöntötték

A 2016/17-es tanév diákolimpiai rendezvényein legkiemelkedőbben szerepelt Bács-Kiskun megyei köznevelési intézményeket, sportolókat és felkészítőiket köszöntötték 2018. január 24-én, szerdán a Megyeháza dísztermében. Az ünnepségen Kecskemét városvezetését Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Bogasov István tanácsnok képviselték.

A Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület által rendezett ünnepségen rajtuk kívül részt vett többek között Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, és a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke, Rausch Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke, Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere, Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-Alföldi Regionális irodájának vezetője, Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója, Adamik Zoltán, a Kecskemét Városi Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke, Fehér Zoltán, a Kecskemét Városi Diák- és Szabadidősport Egyesület képviseletében, és Galamb Istvánné, a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke. Továbbá több iskola igazgatója, és tanára is ott volt, hogy részese lehessen a diákjaik sportteljesítménye elismerésének.

Az ünnepi műsort a kecskeméti Bolyai János Gimnázium diákjai adták, majd beszédet mondott Rausch Sándor, és Bogasov István. Hangsúlyozták többek között, hogy a sport, a tudomány és az oktatás összefonódik egymással, ugyanakkor erősíteni is tudja egymást. Egyúttal köszönetet mondtak a pedagógusoknak, tanároknak és edzőknek azért az áldozatos munkáért, amellyel a háttérből segítették hozzá a diákokat a kiemelkedő eredmények eléréséhez.

Zsámboki Anna, a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke éves értékelő beszédet mondott. Hangsúlyozta, hogy Bács-Kiskun megyében nagy hagyománya van a diáksportnak. Megkülönböztetett figyelmet fordít a megye a diákversenyekre, a tehetséggondozásra, a minőségi iskolai testnevelésre, és az egészségfejlesztésre.

- A 2016/2017. tanévben, a harmincadik jubileumi Diákolimpia versenysorozatban Bács-Kiskun megye diákjai igen sikeres és eredményes évet zártak - mondta Zsámboki Anna. - Megyénket 76 iskola képviselte az országos döntőkön. Amelyeken 15 csapat és 38 egyéni diákolimpiai győzelmet szereztek a Bács-Kiskun megyei diákok. Sikerességben nagy szerepet játszott a testnevelők és a diákok, valamint az iskolák lelkesedése és kitartó munkája. Az általános iskolák versenyében a pontszerző 485 iskola között 48 Bács megyei iskola szerepelt.

Az országos pontversenyben a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola az előkelő 2. helyet szerezte meg. Az összevont intézmény iskoláiban rendszeres utánpótlás-nevelés folyik, hosszú évek óta sikeresen szerepelnek a diákolimpiákon. Az iskola testnevelő tanárai - Adamik Zoltán, Bálint Erika, Nagy Péter, Simity László és Szabó István - példaértékű szakmai munkájukkal segítették a kiváló diákolimpiai teljesítményeket, Lovrity Sándorné intézményvezető és Mészáros Katalin tagintézmény-vezető támogatásával. A pontversenyben a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola lett a harmadik. Köszönhetően a testnevelők, Rekedt-Nagy Zoltán, Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Kurucz Kornélia és Nádasdi Péter lelkes és kiváló munkájának. Valamint Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezetőnek, aki a feltételeket teremtette meg a felkészüléshez.

- Közel ötszáz iskola közül Bács-Kiskun megyének két dobogós helyet megszerezni nem semmi...! - ismerte el Zsámboki Anna. Majd hozzátette: az eredmények köteleznek bennünket, mutatják számunkra a további utat. „Bízom abban, hogy a 2017/2018. tanévben is tovább írjuk Bács-Kiskun megye diáksportjának sikertörténetét, az iskolákkal és a fenntartókkal együttműködve, egymást segítve, töretlen tenni akarásunkkal megfelelünk az új kihívásoknak és az előző tanévhez hasonló szép sikereket érünk el."

Az ünnepségen négy testnevelőt külön is köszöntöttek. Azokat, akik több évtizeden keresztül szolgálták a diáksport ügyét Bács-Kiskunban.

Galéria (52 kép)

Összes kép letöltése