Bács-Kiskun megye átvette a biztonság stafétáját

Vissza a címlapra
Bács-Kiskun megye átvette a biztonság stafétáját

Az öt megyén átívelő bűnmegelőzési projekt Bács-Kiskun megyébe érkezett.

A „Tiszától a Balatonig – add át a biztonság stafétáját!” öt megye bűnmegelőzési projektje Csongrád-Csanád megyei zárórendezvényére – komplex prevenciós programnapon – 2022. szeptember 30-án Öttömösön került sor. 

Az eseményen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Dr. Argalás Csilla r. alezredes vette át a program stafétáját, egyben átnyújtotta a főkapitányság környezetvédelmi prevenciós üzenetét M. Toronykőy Márta r. alezredesnek.

A projektben – a megyék sajátosságait figyelembe véve – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a környezet- és természetvédelem mellett az állatvédelem területeire kiterjedő prevenciós programsorozatot valósít meg.

A staféta átvétele napján Öttömösből indulva, Bács-Kiskun megye területén Kiskunmajsa – Kiskunfélegyháza – Kecskemét útvonalon haladva a rendőrségi objektumok előtt környezetvédelmi üzenet ünnepélyes átadásával kezdődött a települések környezetvédelmi programja.

Az érintett Rendőrkapitányságok részéről Kiskunhalason a Kiskunmajsai Rendőrőrs képviselője, Birtalan József Róbert r. alezredes, majd Kiskunfélegyházán Dr. Patak Sándor rendőr alezredes vette át a David Attenborough-tól származó környezetvédelmi üzenetet:

„A mi felelősségünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért,

hogy egy olyan bolygón éljünk, amely nemcsak nekünk,

hanem minden földi életnek otthont ad.”