Az ország legnagyobb filmklubja, a Médium Filmklub októbertől a Malom Moziban működik

Vissza a címlapra
Az ország legnagyobb filmklubja, a Médium Filmklub októbertől a Malom Moziban működik

Az 1983-ban alakult filmklub idén ősztől új helyre, a Malom Moziba tette át a székhelyét. Ez a helyszín ugyanis az eddiginél sokkal szélesebb körű filmválasztási lehetőséget és jobb feltételeket jelent a filmet szeretők népes táborának. A Filmklub vezetője változatlan: Bárdos Ferenc, aki immár 34 év óta vezeti a kecskeméti klubot.

A filmklub hosszú ideje több, mint háromszáz fős látogatói körrel rendelkezik. Idén októbertől szerdánként, 19 órától tartják majd a vetítéseket. Október 4-én az Őszi Filmnap keretében nyílt napon várnak minden érdeklődőt a Törvény nemében című francia vígjátékra.

Az őszi filmsorozatban neves rendezők (Jim Jarmusch, Francoise Ozon, Aki Kaurismaki) új filmjeit, az új trendet képviselő skandináv filmművészet friss díjnyertes alkotásait (A négyzet, A kairói eset), továbbá lélekelemző francia filmeket (Rég nem szerelem, Szívvel-lélekkel) és újdonságnak számító osztrák, valamint új-zélandi filmeket láthatnak majd a Malom Moziban az értékes, és különleges filmeket szeretők.