Az autizmus nem betegség, hanem állapot

Vissza a címlapra

Kecskemét már évek óta csatlakozik az Autizmus Világnapja alkalmából megrendezendő „Futni-kék" elnevezésű kampányhoz, ez idén sem volt másképp. A két kilométeres futás célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az autizmusra, amely mint azt többször is hangsúlyozták, nem betegség, hanem állapot.

Mintegy százan regisztráltak a két kilométeres táv teljesítésére. A futók közt volt harminc hivatásos katona is, akik a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságról, illetve a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisról érkeztek.

Az eseményen adománygyűjtést is szerveztek, a bevételt a Kecskeméti Autista Gyerekekért Alapítvány kapja majd. A regisztrált futóknak - akik közt voltak autisták és egészségesek is - két kilométert kellett teljesíteniük, és ezért cserébe kék fejpántot kaptak. A futók a főtérről a Noszlopy Gáspár parkig, majd visszafutottak.

A világnapon az Otthon Moziban fellépett a Baltazár Színház, este pedig rövid időre kék fénybe „öltöztették" az Ifjúsági Otthon épületét.

(szöveg: KTV)