Az állatok védőszentjét ünnepelték a Műkertvárosban

Vissza a címlapra
Az állatok védőszentjét ünnepelték a Műkertvárosban

Assisi Szent Ferencre emlékeztek Kecskeméten, a műkertvárosi kápolna előtt a Wojtyla Barátság Központ szervezésében. A rendezvény vendégei között ott volt dr. Pintér Gábor Belorusszia pápai nunciusa, dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő és Lévai Jánosné, a városrész önkormányzati képviselője is. (Fotók: Mátyus István)

A városvezetés nevében Lévai Jánosné köszöntötte a megjelenteket, felidézve Assisi Szent Ferenc életét, tanításait. Kiemelte, hogy azon szentek egyikére emlékeznek, aki a 21. század embere számára is példakép lehet.

Az ünnepségen beszédet mondott még dr. Pintér Gábor, valamint Bajkó Zoltán, Izsák plébánosa, Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója, és Csikai Gyula, a Kisfái Kutyakiképző Sport Egyesület elnöke is. A rendezvény zárásaként a Wojtyla Barátság Központ bejelentette, hogy „örökbe fogadta" a Vadaskert egyik újszülött csacsiját.

A programban fellépett Szabó Sándor tárogatóművész, továbbá Bartus Bertalan, a Katona József Gimnázium diákja, és a Kertvárosi Általános Iskola diákjai.

Galéria (8 kép)

Összes kép letöltése