Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójának tiszteletére rendezett kecskeméti programok

Vissza a címlapra

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata meghívja a város lakosságát az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójának tiszteletére szervezett rendezvényekre, programokra.

• A forradalom és szabadságharc kecskeméti eseményeivel összefüggő vetélkedő lesz 2017. október 23-án a Gong Rádióban. A kérdésekre elsőként helyesen válaszolók ajándékot kapnak.

• 2017. október 23-án egy korabeli FAKARUSZ típusú busz indul körjáratban a volt kecskeméti ÁVH épülete (Kecskemét, Lestár tér 1.) elől, amely a forradalom és a szabadságharc kecskeméti helyszíneit járja végig. A buszon történész ismerteti az egyes helyszínekhez tartozó eseményeket. A járatok indulási időpontjai: 2017. október 23-án, 12:30; 13:30; 14:30 óra. A program minden résztvevő számára ingyenes.

• A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ az Otthon Moziban 2017. október 23-án, 14 órai kezdettel műsorra tűzi a nemzetközileg is elismert, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta legújabb alkotását, az Aurora Borealis - Északi fény című, 1956-os témájú nagysikerű filmjét. Jegyek az Ifjúsági Otthon jegypénztárában vásárolhatók.

A városi megemlékezés - a Szabadság téren lévő '56-os Emlékműnél - 2017. október 23-án 16:00 órakor kezdődik. Emlékező beszédet mond Földváryné Dr. Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke. A műsorban közreműködnek: a Kecskeméti Városi Fúvószenekar (Kuna Lajos és Földi János karnagyok vezetésével), valamint a Kecskeméti Színjátszó Műhely középiskolás diákjai. Felkészítő tanár: Orbán Edit.

• 2017. október 27-én 11.30-kor megemlékezés és koszorúzás lesz a Kecskeméti Köztemető '56-os parcellájában. Emlékező beszédet mond lovag Kenyeres Dénes nyá. alezredes. A műsorban közreműködik a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola tanulója.

• 2017. november 4-én, a nemzeti gyásznapon megemlékezés és koszorúzás lesz a Kecskeméti Köztemetőben, a kopjafánál. Emlékező beszédet mond Mák Kornél alpolgármester.