Áttelepült Sármellékre a kecskeméti repülődandár

Vissza a címlapra
Áttelepült Sármellékre a kecskeméti repülődandár

Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt állománya sikeresen áttelepült Sármellékre, a Hévíz-Balaton Repülőtérre. Az akció az Adaptive Hussars 23 gyakorlat keretén belül valósult meg. (Fotók: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár/Dobrainé Zám Krisztina őrnagy)

Az ideiglenes táborban az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezreddel és az MH Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred katonáival, valamint tizenegy honvédtisztjelölttel együtt kezdték meg szolgálatukat. A tábor állománya a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ által meghatározott repülőműveleti, a szárazföldi erőket támogató, valamint járőrözési, konvoj kísérési és légiharc feladatokat végez.

Szentesi Norbert alezredes, a Sármelléki Ideiglenes Kötelék táborparancsnoka a honvedelem.hu kérdésére elmondta, hogy a foglalkozássorozaton egy nem kiépített repülőtérre történő áttelepülés mozzanatait gyakorolják, felmérve, hogy milyen feltételek szükségesek a hibamentes üzemeltetéshez.

"A gyakorlat egyik fő eleme, hogy úgynevezett gazdasági és anyagi szolgáltatások igénybevételével biztosítsuk az üzemanyag-ellátást" - mondta az alezredes.

Galéria (13 kép)

Összes kép letöltése