Átadták az „Üzleti élet jótékonysági bálja” bevételét a kedvezményezetteknek

Vissza a címlapra
Átadták az „Üzleti élet jótékonysági bálja” bevételét a kedvezményezetteknek

Az Üzleti élet jótékonysági bálját idén is megrendezte a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melyen ezúttal kiemelt szerepet betöltő, tehetséges, illetve rászoruló fiatalok testi, lelki, szellemi fejlődését biztosító egyesületek, szervezetek támogatása volt a cél.

A kamara által kiválasztott két kedvezményezett, az Autista Gyermekekért Egyesület és a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola együttesen 1.400.000 Ft támogatásban részesültek a bálozók jóvoltából. Az összegek sajtónyilvános átadására 2020. március 12-én, csütörtökön, 8.00 órakor került sor a kamara kecskeméti székházában. A támogatási összegeket Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Kurdi Viktor alelnök adták át az egyesület, és a szabadiskola képviselőjének.

Autista Gyermekekért Egyesület

Az Autista Gyermekekért Egyesületet 1998-ban alakították meg a Bács-Kiskun megyei autisták és családjaik érdekeinek képviselete érdekében.

Mivel Kecskeméten a 90-es évek közepe óta folyamatosan elérhető az érintettek számára az intézményes autizmusspecifikus oktatás, szinte kezdettől fogva az foglalkoztatta az egyesületet, hogy mi lesz a gyermekekkel, ha kikerülnek az iskola védőszárnyai alól?

Céljuk, hogy a meglévő szociális ellátórendszerekben is megtalálják helyüket az erre szoruló autisták, miután kikerülnek az iskola védőszárnyai alól.

Akik pedig arra képesek, vállalhassanak tudásuknak, iskolában kifejlesztett készségeiknek megfelelő munkát, találjanak befogadó közösségekre.

Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola

A Szabadiskola 1993 őszén Bruncsák András festőművész-tanár vezetésével jött létre. Az indítás alapgondolata az volt, hogy olyan szabad műhelyek jöjjenek létre, melyben a szakmai, mesterségbeli tartalmak a kizárólagosak, ezek az alaptézisek ma is a Szabadiskola műhelyeinek legfőbb szellemi fonalai.

Céljuk a gyermeki-fiatalkori vizuális szemlélet alakítása, fejlesztése.

Diákjaik rajz szakra, építész-belsőépítész szakra, képzőművésznek, iparművésznek, a képzőművészeti felsőoktatás szinte minden ágára jelentkeznek. Növendékeik általában 80-90 %-os eredménnyel szerepelnek a fölvételi vizsgákon.

A szabadiskola tanárai: Bruncsák András, Gyenes Péter, Patkós László, Vass-Eysen Ervin

Galéria (18 kép)

Összes kép letöltése