Átadták a Szalézi Szent Ferenc-díjakat Kecskeméten

Vissza a címlapra
Átadták a Szalézi Szent Ferenc-díjakat Kecskeméten

Kecskemét - Szalézi Szent Ferenc francia püspökre, egyházi szónokra, íróra emlékeztek vasárnap a római katolikusok. Ezen a napon három újságírónak adták át a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye és a Porta Egyesület kitüntetését, a Szalézi Szent Ferenc-díjat a kecskeméti Porta Egyesület dísztermében. A díjátadás érseki hálaadó szentmisével kezdődött a Barátok templomában.

A 16. század végén élt francia püspökre és kiemelkedő szónokra, Szalézi Szent Ferencre emlékezett ünnepi prédikációjában a főegyházmegye érseke. Az újságírók védőszentjének tanítása máig aktuális - jegyezte meg dr. Bábel Balázs. Az igazságot kell közölni; a kommunikációs szakembereknek építenie kell a tanítással és a beszéddel. 

A 13 éve dr. Bábel Balázs és Bárkányi Ernő érseki tanácsos által a katolikus újságírás jelesei számára alapított Szalézi Szent Ferenc-díjat idén Kozák Polett (KTV), Vajda Piroska (Petőfi Népe) és Varga Brigitta (Wojtyla Barátság Központ) vehették át Bábel Balázs érsektől.

A díjátadást követően a Porta Egyesület dísztermében névnapján köszöntötték dr. Bábel Balázst. Akinek a soltvadkerti Szent Korona Cukrászdából óriási tortát hozott a tulajdonosok nevében Suhajda Krisztián, a Jobbik Bács-Kiskun megyei elnöke.