„Aranyos” Megyei Sakkbajnokság az Arany János iskolában

Vissza a címlapra
„Aranyos” Megyei Sakkbajnokság az Arany János iskolában

Immár hatodik alkalommal rendezték meg az Arany János Általános Iskolában a megyei „ARANYOS" sakkbajnokságot. A rendezvény fővédnöke Zsámboki Anna a kecskeméti tankerület igazgatója volt. A versenyen összesen 18 általános iskolából 141 tanuló mérte össze a tudását, négy korcsoportban.

A bajnokságban korcsoportonként az első hat helyezett kapott díjat. A legeredményesebb iskola a kapott érmek száma alapján a Soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Ált. Iskola. Őket követi a kecskeméti Arany János iskola, a kecskeméti NJE Petőfi Sándor Gyakorló iskola, a Magyar Ilona iskola, és a kecskeméti Lánchíd Utcai Sportiskola.

A következő iskolák vettek még részt a nagyszabású megyei versenyen: a lajosmizsei Fekete István Sportiskola, a Béke általános iskola, a Piarista iskola, a Kecskeméti Reformárus Általános iskola, a Szent Imre Katolikus Iskola, a Vásárhelyi Pál iskola, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Móricz Zsigmond Iskola, a Hunyadi János Általános Iskola, az Ágasegyháza-Orgoványi iskola, a helvéciai Fekete-erdei iskola, a tiszakécskei Móricz Zsigmond iskola, valamint a kalocsai Fényi Gyula általános iskola.

Az Arany János iskolából az alábbi tanulók értek el szép helyezéseket:

1-2. korcsoport fiúk: II. hely Velkei Máté,  IV. hely Csillag Viktor,  V. hely Polgár Márk

1-2. korcsoport lányok: III. hely (bronz) Galamb Nóra, VI. hely Verebélyi Natali

3-4. korcsoport fiúk: IV. hely Majoros Patrik

3-4. korcsoport lányok: IV. hely Prausz Emese Zselyke, VI. hely Sebe Vivien