Aranyérmet szerzett a Diákolimpián az Arany János Általános Iskola röplabda csapata

Vissza a címlapra
Aranyérmet szerzett a Diákolimpián az Arany János Általános Iskola röplabda csapata

A tanév vége felé közeledve Diákolimpia® versenydömping zajlott a hétvégén: Békéscsabán és Gyulán az 5-6. osztályosok kézilabda, kosárlabda, röplabda és labdarúgás versenyei záródtak. A röplabdában fényes kecskeméti győzelem született. Az „Aranyosok" aranyérme mellett a legtechnikásabb játékos Veszelszki Kende Koppány (Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola), a legeredményesebb testnevelő pedig Szabó Tamás (Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola) lettek.

A négy sportágban összesen több mint 800 gyerek versenyzett, ők abból a közel tizenötezer versenyzőből kerültek ki, akik a tanév során részt vettek a felmenő rendszerű programban.

A kézilabdás fiúknál a mezőszilasi csapat nagy fölénnyel nyerte meg a tornát, a lányoknál Balmazújváros csapata már sokkal szorosabb mérkőzésen, hosszabbításban tudott nyerni a döntőben.

Labdarúgásban is a kiegyensúlyozott játék volt a jellemző, a döntő is büntetőrúgásokkal dőlt el a budapesti Gloriett Sportiskola javára, akik idén már több korcsoportban diadalmaskodtak.

Kosárlabdában a dobogón végzett csapatok évről-évre kiemelkedően szerepelnek, és ezúttal is szoros küzdelmek zajlottak, például a fiúknál a Miskolc-Körmend elődöntőn csak hosszabbításban dőlt el a finalista.

A röplabdában érdemes kiemelni, hogy a nyíregyházi Moravszki házaspár a lánycsapat győzelmével már a 40. diákolimpiai aranyérmét szerezte.

Röplabda III. korcsoport fiúk:

I.

Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

II.

Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Toponári Tagiskola, Kaposvár

III.

Szolnoki Fiumei úti Általános Iskola

Legjobb támadó: Kosaras Botond, Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, Kaposvár

Legjobb előkészítő: Guo Bence, Szolnoki Fiumei úti Általános Iskola

Legtechnikásabb játékos: Veszelszki Kende Koppány, Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

A legeredményesebb testnevelő: Szabó Tamás, Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Galéria (9 kép)

Összes kép letöltése