Alulmaradt a KNKSE az FTC U19 elleni kiesési rangadón

Vissza a címlapra
Alulmaradt a KNKSE az FTC U19 elleni kiesési rangadón

Sokáig remekül tartotta magát a Kecskemét a Ferencváros U19 elleni alsóházi összecsapáson, az utolsó negyedórában azonban ritmust váltott a fővárosi alakulat, és magabiztosan megnyerte a találkozót.

Kissé döcögősen indult a mérkőzés a Kecskemét számára, egy eladott labdát követően magához ragadta a vezetést a Ferencváros, ráadásul rögtön emberhátrányba került a KNKSE. Mindkét gárda sok hibával játszott, és a Fradi annak ellenére, hogy uralta a játékot, sokáig nem tudott érdemben ellépni ellenfelétől. Negyedóra játék után – a mérkőzésen először – három góllal vezetett az FTC, Mátrai Péter időt kért, ám nem sikerült megakasztani a fővárosiak lendületét (9-5). Közben Kollár Fanni másodszor is kétperces „pihenőt” kapott, ami védekezés tekintetében nem volt biztató előjel a vendégek számára. A hírös városiak rendre Berkes-Kaisert igyekeztek megtalálni a labdákkal, ám a Fradi ezt jól olvasta, így tovább nőtt a különbség a csapatok között (11-6). A játékrész utolsó tíz percében mégis Berkes-Kaiser tudta valamelyest felzárkóztatni a vendégeket; az első felvonásban lőtt hét góljával messze a gárda legeredményesebb játékosa volt (15-12).

A fiatal Palotás Tünde bátor játékkal három gólt lőtt a második félidő elején, és a 40. percben még mindig csupán három gól volt a különbség (20-17), ráadásul a Fradi kettős emberhátrányba került, a KNKSE azonban érdemben nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. Ezek után a Fradi percei következtek; érthetetlenül megtorpant a Kecskemét, a fővárosiak hat találatára csupán egyszer érkezett válasz, ezzel az utolsó tíz percnek már nyolcgólos FTC-előnnyel vágtak neki a csapatok (28-20). A 23. percben tízet számoltak a Fradi-szurkolók a vendégekre (30-20), és bár Mátrai edző a finisben még időkéréssel próbálta rendezni a KNKSE szétesett játékát, a Ferencvárosi TC végül nagy fölénnyel nyerte meg az összecsapást (33-22).

Mátrai Péter vezetőedző (Kecskeméti NKSE): - Gratulálok a csapatomnak az első 45 perchez, mert nagyon tisztességesen helytálltak. ott voltunk a Fradi nyakán. Egyénileg és csapatszinten is voltak szép megoldásaink, nagyon sajnálom, hogy az utolsó 15 perc így sikerült. Nagyon fiatal most a csapat, hiszen van, aki még serdülőt játszik, és ennyi sikertelenség után fejben nehéz elhinniük, hogy ezeket a meccseket meg lehet nyerni. Jövő héten a Vasashoz utazunk, ami nem lesz sétagalopp, célunk a tisztes helytállás. Gratulálok a Fradinak!

Ferencvárosi TC U19 - Kecskeméti NKSE 33 – 22 (15-12)

Női kézilabda NB I/B, 15. forduló

2022. január 22. vasárnap, 18:00

Elek Gyula Aréna, Budapest

Vezette: Dulai, Pisák

Az FTC U19 góllövői: Szabó L. 5 (1), Balogh V. 1, Török 4, Tóth A. 3, Majoros 7, Himer 2 (1), Balázs 4, Szabó A. 7 (1).

A KNKSE góllövői: Kollár 2, Berkes-Kaiser 9 (3), Palotás 4, Csorba 2, Porobic 1, Moharos 1, Pécsi 1, Megyesi 1, Iványi 1.

Hétméteresek: 4/3 ill. 3/3

Kiállítások: 6 perc ill. 12 perc