Álmában fosztott ki egy gyereket a többszörös visszaeső vádlott

Vissza a címlapra
Álmában fosztott ki egy gyereket a többszörös visszaeső vádlott

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban kezdeményezte annak a helybeli férfinak a felelősségre vonását, aki idén nyáron Kunszentmiklóson négy napon belül meglopott egy idős asszonyt és kifosztott egy alvó gyermeket.

A vád szerint az elkövető 2022. július 14.-én napján fényes nappal egy idős asszony kerékpárjának kosarából kilopta a nő táskáját, amelyben benne volt a mobiltelefonja, szemüvege, iratai és legalább 20.000 forint készpénze. A sértett másnap beszélt az elkövető édesanyjával, amelynek eredményeként a vádlott visszaadta a sértettnek az ellopott táskát és az iratokat, így a lopással okozott 92.500 Ft kárból annak töredékét, pár ezer forintot megtérített.

A vádlott négy nappal később, az éjjeli órákban kivágta egy családi ház ablakán lévő szúnyoghálót és benyúlt az ablakon. A szobában az ablak alatti ágyon alvó gyermek mellől elvette a sértett hátizsákját a benne lévő értékekkel, iratokkal és 8.000 Ft készpénzzel. Az elkövető a hátizsákban lévő értékek közül csak a pénzt tartotta meg, a táskát annak tartalmával együtt eldobta.

A férfit a kunszentmiklósi rendőrök, két nappal a második cselekménye után elfogták és őrizetbe vették.

Az elkövetőt lopásért és kifosztásért is elítélték már korábban, így jelen eljárásban már többszörös, különös visszaesőnek minősül.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit kifosztás bűntette és kisebb értékre, üzletszerűen, több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A bíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően bűnösnek mondta ki és ezért őt 1 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítélet ellen az ügyészség a vádlott büntetésének súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség