Állítólag feltűnt Kecskeméten a "kiskunhalasi" fekete párduc

Vissza a címlapra
Állítólag feltűnt Kecskeméten a "kiskunhalasi" fekete párduc

A Gábor Dénes utca közelében, a Ritz üzem egyik dolgozója vette észre 2021. december 22-én, szerdán délután azt az állatot, melyről úgy gondolja, hogy a Kiskunhalason december 8-án észlelt fekete párduccal lehet azonos. A rendőrség komolyan vette a bejelentést és több járőrautót is a helyszínre küldött.

A rendőrségi autók lezárták a környéket, és a Ritz üzemhez érkeztek a Kecskeméti Vadaskert szakemberei is, de kora este már nem volt rendőr ezen a helyszínen.

Sajtóinformációk szerint az állat az M5-ös irányába haladt.


FRISSÍTÉS:

A baon.hu-nak Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója elmondta, hogy bár láttak nyomokat, amik egy nagytestű állaté lehetnek, de véleményük szerint, valószínűleg azok inkább egy kutyától származnak, nem pedig egy fekete párductól.

- Megnéztük a helyszínen készült fotókat, bejártuk azt a terület is, ahol a fotó készült, de nem találtuk nyomát a macskának és a fotók alapján kevésbé beazonosítható az állat, így valószínűleg nem a Halason látott párducot látták Kecskeméten. A rendőrséggel egyeztettünk a helyszínen, ők sem találtak a nagymacskára utaló nyomokat - mondta Tokovics Tamás.


Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere közleménye:

"Jelzést kaptam arról, hogy elképzelhető, hogy a Kiskunhalason elszabadult feketepárduc Kecskemétig jutott. A Vadaskert munkatársai a rendőrséggel és állatorvossal együttműködve minden olyan helyszínt megkeresnek, ahonnan eddig jelzés érkezett, hogy látták a fekete párducot. Így arra kérem a lakosságot, hogy bármilyen információval rendelkeznek, azt a Vadaskert igazgatója, Tokovics Tamás számára jelezzék a 06 30 69-92-136-os telefonszámon."