Állami elismerésben részesült Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója

Vissza a címlapra
Állami elismerésben részesült Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója

Állami kitüntetéseket adott át, valamint több állományi dolgozót soron kívül előléptetett a nemzeti ünnep alkalmából dr. Pintér Sándor 2022. augusztus 18-án a Belügyminisztériumban.

Ünnepi beszédében dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár kifejtette, hogy augusztus 20-án nem csak az ország születésnapját, az államalapítást ünnepeljük, hanem azokat is köszöntjük, akik tesznek az ország, a nemzet és a haza fennmaradásáért. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy Magyarországgal államalapító Szent István óta nem bántak kesztyűs kézzel az évszázadok, azonban a megpróbáltatások és a nehézségek ellenére augusztus 20-án minden állampolgár büszkén ünnepelheti a hazaszeretetet, az összetartozást. A miniszterhelyettes kiemelte, államalapításunk óta, több mint ezer éve minden generáció hozzájárult ahhoz, hogy országunk szabad és független maradjon. Rétvári megköszönte a köz szolgálatában állók áldozatvállalását, a hivatásuk gyakorlásával járó rengeteg lemondást. Hangsúlyozta, munkájukkal nem a maguk érdekeit, hanem mások biztonságát, egészségét, fejlődését segítették, sokszor saját életüket is kockáztatva védik az állampolgárokat, a hazát. Rámutatott: napjainkban különösen fontos feladatot látnak el azok, akik a haza védelmére esküdtek fel, s azért dolgoznak, hogy Európában minél hamarabb béke legyen, elhalkuljanak a fegyverropogás, a háború hangjai.

Bács-Kiskun megyei elismerések

Novák Katalin, Magyarország Köztársasági elnöke - a Belügyminiszter előterjesztésére - állami ünnepünk, Augusztus 20-a alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozta:

ZSÁMBOKI ANNA asszonynak, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatójának kiemelkedő pedagógusi pályája, különösen a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok fejlesztése és a diáksport mozgalom terén vállalt szervező tevékenysége elismeréséül

PINTÉR ANNA MÁRIA asszonynak a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola tanárának, több évtizede példaértékű elhivatottsággal végzett innovatív pedagógusi és művészeti munkája elismeréséül.

TÁBORI KÁLMÁNNÉ asszonynak, a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyugalmazott tanítójának, hittantanárnak több mint négy évtizedes példaértékű és újító szellemű pedagógusi munkája, valamint közösségformáló tevékenysége elismeréséül

KISS KATALIN karnagy, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének nyugalmazott egyetemi docense

VÁRY KÁROLY, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze utánozhatatlan stílusa, kivételes jellemábrázolása, emlékezetes alakításai elismeréseként még 2022. március 15-én részesült Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben. Ezt azonban akkor nem tudta átvenni, így most kapta meg az elismerést.