AGTEDU - Tudományos konferencia a Tanítóképző Főiskolai Karon

Vissza a címlapra
AGTEDU - Tudományos konferencia a Tanítóképző Főiskolai Karon

A Kecskeméti Főiskola meghatározó eseménye az AGTEDU tudományos konferencia, mely a mezőgazdasági (AGrar), a műszaki (TEchnica) és az oktatási-nevelési (eDUcatio) tudományterületek latin nevéből képzett AGTEDU szóból kapta a nevét. Az MTA által megadott idei mottó ez volt: "A tudomány evolúciója - a valós és a virtuális világok."

A konferencia minden évben a három főiskolai kar együttes munkájának eredményeként születik meg, és minden évben más-más kar a házigazda. Ebben az évben a Tanítóképző Főiskolai Karra került a sor a rendezésben, így házigazdaként köszöntötte a megjelenteket Dr. Steklács János habilitált doktor, PhD. főiskolai tanár, dékán. Kecskemét városvezetése nevében Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester méltatta a kutatókat és a konferenciát.

Az AGTEDU tudományos konferencia keretében betekintést kaptak a résztvevők a Kecskeméti Főiskola fontosabb kutatási eredményeibe. Az elhangzott előadások és hű keresztmetszetet adtak a főiskola munkatársainak sokoldalú kutató-fejlesztő munkájáról, egyúttal fórumot teremtettek a fiatal szakemberek nyilvános szerepléséhez is. A vendégelőadók a külső intézmények tudományos tevékenységének eredményeivel gazdagították a konferencia résztvevőinek ismereteit.

A konferencia részletes programját ITT tekinthetik meg!