Adventi "Futni-kék!" Kecskeméten

Vissza a címlapra
Adventi "Futni-kék!" Kecskeméten

2021. december 18-án, szombaton délután azt a jó hangulatú, a kölcsönös egymásra figyelést kifejező belvárosi együttfutást, illetve sétát rendezik meg, amely a járványhelyzet miatt a megszokott időpontban - az Autizmus Világnapján (április 2-án) - sajnos már két esztendőben is elmaradt.

- Annak is örülünk, ha az érdeklődők futni/sétálni nem jönnek ugyan velünk, de kilátogatnak a zenés toborzós gyülekezésre, és velünk töltenek egy kis időt a karácsonyvárás jegyében. Remélve, hogy ezzel is segíthetünk egymásnak átlépni - vagy legalább kicsit megkönnyíteni - mindazt, ami az elmúlt másfél évben annyira feldúlta az életünket - mondták a szervezők.

A részvételre a helyszínen lehet regisztrálni. A regisztrációban önkénteseink (szülők, pedagógusok, diákok) mellett autista gyermekeink is részt vesznek, az érdeklődőknek kék zászlócskákat, az autizmussal kapcsolatos tájékoztató szórólapokat kínálnak.

A regisztrálók kék fejpántot kapnak ajándékba!

PROGRAM:

14:00-15:00 Gyülekezés Kecskemét főterén, a Kossuth-szobornál (zenés toborzó, regisztráció, kék fejpántok kiosztása)

15:00-16:00 Adventi „Futni-kék!" - belvárosi együttfutás, séta

A táv: Kossuth tér - Vasútkert - Kossuth tér (oda-vissza kb. 2 km)

Programvezető, kapcsolattartó: Csille Lajos, telefon: 70/774 2625

Kedvcsinálóként egy szép emlék egyik korábbi, autizmus világnapi „Futni-kék!" programról:

A rendezvény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Közösségépítő civil tevékenységek támogatása" című felhívása keretében - a KözösségÉpítő Kecskemét Helyi Közösség égisze alatt - megvalósuló, „Az autisták társadalmi integrációjáért" elnevezésű projekt idei záróprogramja.