Ádám és Pablo az Univer Capsicum Clubjában
Az Univer Capsicum Clubjában Tamás legújabb vendége nem volt más, mint Ádám és Pablo, akikkel Magyaros Taco - Darált húsos raguval töltött lángost készített.
Magyaros Taco - Darált húsos raguval töltött lángos
Hozzávalók
Lángos:
1 kg liszt
30g só
4,5 dl víz
1 dl joghurt
15 g élesztő
1 csipet cukor
A darált húsos ragu:
1,5 kg darált sertés hús
1tubus (160g) Univer Vöröshagymakrém
fél tubus (80g) Univer Fokhagymakrém
fél tubus (80g) Univer Piros Arany
1 doboz (330ml) Univer Passata
1 tubus (70g) Univer Pörköltízesítő
3 tk Erős Pista őrölt fűszerpaprika
só, bors
2 tk Erős Pista
2 tk Haragos Pista
1 dl víz vagy alaplé
Tejfölös-fokhagymás öntet:
1 nagy doboz tejföl
1 üveg fokhagymás salátaöntet
friss, aprított petrezselyem
1 tk Haragos Pista
Salsa:
3 db kaliforniai paprika
5-6 db koktélparadicsom
3 db lilahagyma
aprított petrezselyem
1 üveg Univer chili szósz
Elkészítés
Kevés olajon pirítsd meg az Univer vöröshagyma és fokhagymakrémet, a pörköltízesítőt.
Add hozzá a darált húst, pirítsd le.
Fűszerezd Erős Pista őrölt fűszerpaprikával, sóval, borssal.
Add hozzá az Univer Erős Pistát, az Univer Haragos Pistát és a Piros Aranyat.
Keverd bele az Univer Passatat, majd öntsd fel kevés vízzel/alaplével.
Párold kb. 30 percig, míg sűrű, szaftos ragu lesz belőle.
Lángos elkészítése: a tésztát 2 órán át keleszd szobamérsékleten, gombócozd, majd hűtőben keleszd még 8 órán át.
Sütés előtt minimum 1 órával kell kivenni a hűtőből. Formázás után bő olajban süsd ki.
Tálalás
A kisült lángost kend meg a tejfölös-fokhagymás öntettel, halmozd rá a húsos ragut.
Szórd meg reszelt sajttal.
Félbehajtva vagy nyitottan is kínálhatod.