Ádám és Pablo az Univer Capsicum Clubjában

Vissza a címlapra
Ádám és Pablo az Univer Capsicum Clubjában

Az Univer Capsicum Clubjában Tamás legújabb vendége nem volt más, mint Ádám és Pablo, akikkel Magyaros Taco - Darált húsos raguval töltött lángost készített.

Magyaros Taco - Darált húsos raguval töltött lángos

Hozzávalók

Lángos:

1 kg liszt

30g só

4,5 dl víz

1 dl joghurt

15 g élesztő

1 csipet cukor

A darált húsos ragu:

1,5 kg darált sertés hús

1tubus (160g) Univer Vöröshagymakrém

fél tubus (80g) Univer Fokhagymakrém

fél tubus (80g) Univer Piros Arany

1 doboz (330ml) Univer Passata

1 tubus (70g) Univer Pörköltízesítő

3 tk Erős Pista őrölt fűszerpaprika

só, bors

2 tk Erős Pista

2 tk Haragos Pista

1 dl víz vagy alaplé

Tejfölös-fokhagymás öntet:

1 nagy doboz tejföl

1 üveg fokhagymás salátaöntet

friss, aprított petrezselyem

1 tk Haragos Pista

Salsa:

3 db kaliforniai paprika

5-6 db koktélparadicsom

3 db lilahagyma

aprított petrezselyem

1 üveg Univer chili szósz

Elkészítés

Kevés olajon pirítsd meg az Univer vöröshagyma és fokhagymakrémet, a pörköltízesítőt.

Add hozzá a darált húst, pirítsd le.

Fűszerezd Erős Pista őrölt fűszerpaprikával, sóval, borssal.

Add hozzá az Univer Erős Pistát, az Univer Haragos Pistát és a Piros Aranyat.

Keverd bele az Univer Passatat, majd öntsd fel kevés vízzel/alaplével.

Párold kb. 30 percig, míg sűrű, szaftos ragu lesz belőle.

Lángos elkészítése: a tésztát 2 órán át keleszd szobamérsékleten, gombócozd, majd hűtőben keleszd még 8 órán át.

Sütés előtt minimum 1 órával kell kivenni a hűtőből. Formázás után bő olajban süsd ki.

Tálalás

A kisült lángost kend meg a tejfölös-fokhagymás öntettel, halmozd rá a húsos ragut.

Szórd meg reszelt sajttal.

Félbehajtva vagy nyitottan is kínálhatod.