A WC-ben is politikai agitációt folytat az ellenzék a Bányaiban

Vissza a címlapra
A WC-ben is politikai agitációt folytat az ellenzék a Bányaiban

Felháborodott szülő küldött meg szerkesztőségünknek abból a WC papírból egy darabot, melyet a Bányai Júlia Gimnázium mosdójában talált a gyermeke. A kifejezetten politika szöveggel ellátott WC papírt azóta összeszedték az épületben.

Dr. Lukács Lajos, a Bányai Júlia Gimnázium igazgatója állítása szerint nem tudott a WC papír terjesztéséről.

- Most szedettem össze éppen - mondta telefonos érdeklődésünkre. - Egy kolléganő vette észre.

- Hogyan kerülhetett az épületbe?

- Hát ugye nem nagyon kutatjuk át a gyerek táskáját így nem tudom, hogy hogyan kerülhetett be. Azt tudom, hogy egy 12. osztályból származik, hogy honnan szerezték, azt viszont nem tudom. Bementem az osztályba és elküldtem két fiút és két lányt, hogy az összes WC-t nézzék végig és szedjék össze. Azt csinálnak vele, amit akarnak, de az iskolában politika propagandát nem lehet kifejteni.

- Hogyan lehet azt megállapítani, hogy konkrétan melyik osztályból vitték be az épületbe?

- Egyik kollégám jelezte, hogy ő a gyerekeknél ott látta. Szólt nekem, én kihívtam ezt a négy gyereket az óráról és körbeküldtem őket.

Beszélgetésünket követően a következő e-mailt kaptuk dr. Lukács Lajostól:

"Telefonon történt megkeresésére jelzem, hogy egy kolléganő észrevétele alapján már telefonhívását megelőzően intézkedtem, és az iskola mosdóinak végignézése után egy női mosdóban találtunk 2 guriga politikai propagandát tartalmazó WC papír tekercset. A szünetben kiderítettem, hogy az egyik végzős osztály két leány tanulója hozta be az iskolába és helyezte el ezeket a női WC-ben. A tanulókat az osztályfőnökük jelenlétében figyelmeztettem egyrészt arra, hogy a köznevelési törvény szerint az iskolában politikai propagandának nincs helye, másrészt arra is, hogy ezzel saját iskolájuk hírnevét is veszélyeztetik. 18 évesen már tudni kell számolniuk minden tettük következményével. A történtekről tájékoztattam a fenntartó Kecskeméti Tankerületi Központ képviselőjét is."

Mint korábban megírtuk, októberben kis és nagydolgokkal kapcsolatban kongatta meg a vészharangot dr. Lukács Lajos, a Bányai Júlia Gimnázium igazgatója. Nevén nevezve: nincs WC papír és papír kéztörlő az iskolában! Az ellenzéki sajtóban persze azonnal futótűzként terjedt a hír, annak ellenére, hogy rögtön megoldotta a kérdést a Kecskeméti Tankerületi Központ.

Ezt követően dr. Lukács Lajostól megtudtuk, hogy a pánikot okozó levele után WC papír és kéztörlő beszerzése 100.000 forint értékben megtörtént. Így a Bányaiban ismét az iskola WC papírjait használhatják a diákok.