A szerb Yubac Basketball Camppel kötött együttműködési megállapodást a Mercedes KA

Vissza a címlapra
A szerb Yubac Basketball Camppel kötött együttműködési megállapodást a Mercedes KA

December 18-án, a Messzi István sportcsarnokban búcsúztatták a 2016-os esztendőt a kecskeméti utánpótlás kosárlabdázók.

Az elmúlt időszakban az Akadémia megerősítette a sporttudományos támogatói hátteret. A Testnevelési Egyetem sportélettani laborjával kötött együttműködés keretében diagnosztikai vizsgálatok zajlottak, továbbá erőnléti edző, gyógytornász és sportpszichológus kapcsolódott be a szakmai munkába.

A város önkormányzatával, valamint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével karöltve az infrastruktúra-fejlesztésben is élen jár a Mercedes KA. Hat iskola felújítása és egy kültéri pálya létesítése után gőzerővel zajlik a régi városi uszoda átépítése. A tervek szerint nyárra készül el a komplexum.

Az utóbbi hónapokban nemzetközi kapcsolatait is kiterjesztette az akadémia, több külföldi tornán is jártak. Az U16-os és U18-as fiúcsapatok a Pannon Ligában is vitézkednek, ahol szerb és horvát csapatokkal mérhetik össze tudásukat.

A mai nappal pedig egy új lehetőség nyílt a nemzetközi kapcsolatok bővítésére. Bejelentették, hogy a szerb Yubac Basketball Camppel kötöttek együttműködési megállapodást. A 25 éves hagyományokkal rendelkező, szerte a világon elismert táborba a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia kiemelkedő tehetségei és szakemberei juthatnak majd el nyaranta.

A rendezvényen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony, valamint Kovács Tamás, a Mercedes ügyvezetője is. A Yubac Camp részéről pedig Milan Opacic ügyvezető és Toza Matic szakmai igazgató voltak jelen. Az Akadémiát Ivkovicné Béres Tímea képviselte.

(szöveg: KeSport)