A Szegedi Tudós Akadémia Területi Bázisiskolája lett a Refi

Vissza a címlapra
A Szegedi Tudós Akadémia Területi Bázisiskolája lett a Refi

A Kecskeméti Református Gimnázium 2017. november 23-án kapta meg a „A Szegedi Tudós Akadémia Területi Bázisiskolája" megtisztelő címet. Az erről szóló oklevelet dr. Buzás Norbert, az Alapítvány operatív igazgatója, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Egészség-gazdaságtani Intézetének intézetvezető egyetemi docense 2018. január 19-én, pénteken délelőtt adta át a kecskeméti iskola igazgatónőjének, Szenes Mártonné Durucz Annának.

Az eseményen jelen voltak még Bán Sándor, a Szegedi Tudós Akadémia képzési igazgatóhelyettese, a gimnáziumi projekt-vezetője, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium vezető biológia tanára és Vargáné Lengyel Adrien,a Kecskeméti Református Gimnázium biológia-kémia szakos tanárnője, a terület Szent-Györgyi vezetőtanára. Továbbá ott voltak az ünnepélyes átadáson az SZTA programban már aktívan részt vevő fiatal tehetségek képviselői is.

Mint elhangzott, a kétoldalú együttműködés célja a fiatal tehetségek kiválasztásának és képzésének segítése. Valamint a bázisiskolában folyó biológia és kémia tantárgyi tehetséggondozás elősegítése, a középiskolás korú tehetséges diákok élettudományi (orvos, gyógyszerész, biológus, vegyész, biofizikus) kutatásokban alkalmazható képességeinek fejlesztése, az élettudományi egyetemi szakok felé történő pályaorientáció.

A képzésben résztvevő diákok találkozhatnak kortárs Nobel-díjas kutatókkal, laboratóriumi gyakorlatokon vehetnek részt, kimagasló előadásokat hallgathatnak. Emellett olyan tananyagokat és feladatokat is kapnak, amelyekkel alaposabban felkészülhetnek az egyetemi és kutató munkákra.

Korábban ITT írtunk még erről!

Galéria (15 kép)

Összes kép letöltése