A Szegedi Tudós Akadémia Területi Bázisiskolája lett a Refi

Vissza a címlapra
A Szegedi Tudós Akadémia Területi Bázisiskolája lett a Refi

A Kecskeméti Református Gimnázium 2017. november 23-án kapta meg a „A Szegedi Tudós Akadémia Területi Bázisiskolája" megtisztelő címet. Az erről szóló oklevelet dr. Buzás Norbert, az Alapítvány operatív igazgatója, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Egészség-gazdaságtani Intézetének intézetvezető egyetemi docense 2018. január 19-én, pénteken délelőtt adta át a kecskeméti iskola igazgatónőjének, Szenes Mártonné Durucz Annának.

Az eseményen jelen voltak még Bán Sándor, a Szegedi Tudós Akadémia képzési igazgatóhelyettese, a gimnáziumi projekt-vezetője, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium vezető biológia tanára és Vargáné Lengyel Adrien,a Kecskeméti Református Gimnázium biológia-kémia szakos tanárnője, a terület Szent-Györgyi vezetőtanára. Továbbá ott voltak az ünnepélyes átadáson az SZTA programban már aktívan részt vevő fiatal tehetségek képviselői is.

Mint elhangzott, a kétoldalú együttműködés célja a fiatal tehetségek kiválasztásának és képzésének segítése. Valamint a bázisiskolában folyó biológia és kémia tantárgyi tehetséggondozás elősegítése, a középiskolás korú tehetséges diákok élettudományi (orvos, gyógyszerész, biológus, vegyész, biofizikus) kutatásokban alkalmazható képességeinek fejlesztése, az élettudományi egyetemi szakok felé történő pályaorientáció.

A képzésben résztvevő diákok találkozhatnak kortárs Nobel-díjas kutatókkal, laboratóriumi gyakorlatokon vehetnek részt, kimagasló előadásokat hallgathatnak. Emellett olyan tananyagokat és feladatokat is kapnak, amelyekkel alaposabban felkészülhetnek az egyetemi és kutató munkákra.

Korábban ITT írtunk még erről!