A Sheratonban tartották az 53. Kecskeméti Jogászbált

A Bács-Kiskun vármegyei jogászok idén is a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban rendezték meg a báljukat.
A Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete négy év kihagyás után, 2024. február 3-án, szombaton este ismét megrendezte a hagyományos, immár 53. Kecskeméti Jogászbált.
A bál vendégeit dr. Homoki Tamás Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte. Majd dr. Bicskei Ferenc, a Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének elnöke bemutatta a 2020. óta végzett jogászbálozókat.
A vacsorát követően hajnalig tartott a tánc. Az est házigazdái a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Danyi Judit és a Jászai Mari-díjas Hegedüs Zoltán, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészei voltak. A báli közönség szórakoztatásáról a szegedi Zsomboys zenekar gondoskodott, a hangulatot pedig gazdag tombola is fokozta.
Ez volt a menü:
Előétel: Mangalica pástétom, füstöltpaprikás kecskesajtkrém, kacsamell sonka, birsalma mustár, salátalevelek
Salátabár:
- Friss színes saláta levelek zöldségekkel balzsamos vinegrettel, fekete rizs saláta avokádóval, zöldségekkel
- Zeller-alma-füstöltsajt saláta
- Savanyított zöldségek
Főételek:
- Narancsborsos kacsacombok akácmézben sült gyömbéres körtével francia rakott burgonyával
- Csirkemell filé édesburgonyás kókusztejes zöldségekkel
- Fogas filé kárpáti raguval párolt jázmin rizzsel
- Borókás vaddisznó ragu cukkinivel, padlizsánnal, pirított szalvéta gombóccal
Vendég előtt szeletelve:
- Ausztrál black angus US steak, választható mártással: zöldbors, BBQ, grillezett fekete gyökér, csiperke, bébirépa
Vegetáriánus ajánlat vendég előtt elkészítve:
- Cukkinis riminesi cukkini ropogóssal
- Tempura bundában sült zöldségek
- Langyos quinoa saláta csicseriborsóval
Desszert: sacher torta, macaron válogatás, áfonyás mascarpone szelet, kókusztejes panna cotta mangóval