A Séramóra Sétairoda „Édes Kecskemét” című első tematikus sétája

Vissza a címlapra
A Séramóra Sétairoda „Édes Kecskemét” című első tematikus sétája

Kecskemét több mint száz évet felölelő cukrászdatörténetét ismerhetik majd meg a résztvevők a séta során. Előre meghirdetett időpontok a https://seramora.hu/setaink/setanaptar/ oldalon. Továbbá előzetes egyeztetéssel más időpontban is van lehetőség „sétálni", érdeklődni az [email protected] címen lehet.

Helyszín: Kecskemét, Vasútkert, Katona József Múzeum főépület előtti parkban

Következő időpontok:

2020. június 27. (szombat) 10 óra

2020. június 28. (vasárnap) 16 óra

A júliusi időpontok IDE kattintva!

A tematikus sétáról:

Kecskemét több mint száz évet felölelő cukrászdatörténetében merülünk el sétánk során. A sétán nemcsak mandolás puszedlikről, krémesekről és különféle fagylaltokról esik majd szó, hanem a cukrászdáról, mint fontos közösségi találkozóhelyről. Ahová nemcsak a szerelmesek, hanem például Kada Elek egykori polgármester is szívesen járt. Jeles és botrányhős cukrászok történetei mentén felfedezzük a város rejtett zugait, közben elkísérjük Mártikát, a századfordulón élő fiatal lányt egy randevúra, a séta végén pedig szó szerint is belekóstolunk az "Édes Kecskemétbe".

Mit is jelent a séramóra?

Tippek megfejtésre:

- Hangulatfestő tájszó.

- Köze van hozzá Móra Ferencnek?

- Olyan, mint a tallabille.

A séramórálni ennél azonban komplexebb kifejezés.

Akkor séramórál valaki, ha nem határozott céllal sétálgat, nézelődik, kíváncsian fordul a környezete felé. De nem cél nélkül őgyeleg vagy ténfereg, netalán grasszál! Számunkra - a szó játékossága miatt - jókedv, felhőtlenség párosul mellé. Akár ott is séramórálhatunk, ahol minden nap járunk, így rácsodálkozva olyan részletekre, amik mellett egyébként csak elszaladunk.

Ezt szeretnénk a Séramóra Sétairodával is: friss szemmel nézni a hétköznapjaink helyeit, mintha még nem láttuk volna, hogy újabb és újabb szépséget, érdekességet fedezhessünk fel rajtuk.

A Séramóra Sétairoda bemutatja Kecskemétet

Tematikus séták, alternatív nézőpontok - megmutatjuk Kecskemét különleges, rejtett arcait.

Célunk, hogy a tágas Főtér, zegzugos utcák, ne csak a gyönyörű épületeket, hangulatos hajlatokat jelentsék, hanem a velünk séramóráló az általunk elmondott gondolatindító történetek hatására személyes, intim viszonyt alakítson ki Kecskeméttel.

Mire lehet számítani a sétán?

• Kb. 2 óra szabadtéri kikapcsolódásra

• Kb. 1,5 km-es séramórálásra könnyű terepen

• Ahonnan indulunk: Vasútkert - Katona József Múzeum főépülete előtti park

• Ahol elbúcsúzunk: Főtér

• Kutyabarát közegre

• Mártika kalandjaira

• A séta utolsó állomásán kóstolóra

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése