A Richter Anna Díj pályázat döntősei között a kecskeméti kórház Pszichiátriai Osztálya

Vissza a címlapra
A Richter Anna Díj pályázat döntősei között a kecskeméti kórház Pszichiátriai Osztálya

Megkezdődött a közönségszavazás a www.richterannadij.hu oldalon! Az orvoskategória jelöltjei között van Dr. Máttyássy Adrienn, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktató Kórház Pszichiátriai Osztályának osztályvezető főorvosa, valamint a Pszichiátriai Osztály csapata.

Az orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó, gyógyszerész és junior kategória zsűridíjasai mellett az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható 4 millió forint támogatásban részesül. A közönségdíj sorsa tehát a szavazók kezében van. Március 10-ig megtekintheted a döntős csapatok bemutatkozását, szavazhatsz a projektekre, és részt vehetsz a Richter Anna Díj nyereményjátékán.

TESTMOZGÁSSAL AZ ELME EGÉSZSÉGÉÉRT

Csapatvezető: Dr. Máttyásssy Adrienn Ph.D

Csapattagok: Dr. Kovács Ágnes, Pintér Dóra, Dr. Sutus Nikolett, Takács Viktor

A döntős csapat programjának leírása és SZAVAZÁS ITT!

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztály Fekvő- és Járóbeteg Szakellátása évente körülbelül 2500 fekvőbeteget bocsájt otthonába a kórházi kezelés befejeztével, és mintegy húszezer orvos-beteg találkozásra kerül sor. Az országosan is igen nagylétszámú betegcsoportnak az ellátása során a korszerű gyógyszeres, pszichoterápiás és rehabilitációs beavatkozások mellett az elmúlt egy évben pilot program formájában elindították a rendszeres testmozgás beépítését a kiegészítő terápiás és az egészségmegőrzési lehetőségek sorába. Célkitűzésük a mentális betegséggel élők szélesebb körében a mindennapos testmozgás kultúrájának kialakítása, és a fenntartásának elősegítése.

A programba dietetikust, gyógytornászt, személyi edzőt, pszichológust, nordic-walking oktatót terveznek bevonni, szerveznének egészségnapokat, és belépőjegyekkel, sportbérletekkel támogatnák a programban résztvevőket. Életmódprogramjuk erőssége abban mutatkozik meg, hogy korosztálytól függetlenül alkalmazható, bármely ellátási formában megismételhető. Emellett közösségi keretek között növeli a csoportkohéziót, mely segítheti a betegeket a társadalomba való reintegrációban.