A rendörök egy helyett két tolvajt fogtak el Lajosmizsén

Vissza a címlapra
A rendörök egy helyett két tolvajt fogtak el Lajosmizsén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai egy véletlen folytán egyszerre két elkövető öt ügyét derítették fel. A nyomozást mindkét férfi ellen befejezték.

A rendőrök szeptember 25-én arról kaptak bejelentést, hogy feltörték egy lajosmizsei büfé ajtaját. A zsaruk a helyszínre siettek, ahol éppen a károkat mérték fel, amikor az épületből előmászott egy ittas férfi.

A 21 éves helyi illetőségű fiatal a rendőrök érdeklődésére elmondta, hogy nem ő a felelős a betörésért, ő csupán inni jött egy barátja unszolására. Történetéből körvonalazódott, hogy éjjel találkozott egy ismerősével, aki elmesélte neki, hogy feltörte a büfét, és onnan többféle dolgot elhozott, de ha inni akar, az ajtót lényegében nyitva hagyta, szabad a vásár. A fiatalember - élve a haverja teremtette lehetőséggel - ki is szolgálta magát, majd ittasan elaludt.

A rendőrök azonnal felkutatták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves lajosmizsei lakost, akit előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki lopás és rongálás miatt.

A peches fiatal sem úszta meg a felelősségre vonást. Igaz, hogy a büfé betörésében nem vett részt, de 2021. augusztus 11-én délután felfeszítette egy kis épület ajtaját, ahonnan gázpalackot és tisztítószereket tulajdonított el. Másnap elvitt egy bevásárlókocsit az egyik bolt tárolójából, majd két héttel később egy bronz vázát és egy gyertyatartót a köztemetőből. Őt háromrendbeli lopással gyanúsították meg a kecskeméti nyomozók.

A gyanúsítottak ügyeiben a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a vizsgálódást befejezte, a rendőrök mindkettejük ellen vádemelést javasolnak.