A reformáció emléknapját ünnepelte a Kaszap Utcai Református Óvoda

Vissza a címlapra

Hitéleti tartalmakkal gazdagodva folytatja nevelő munkáját Kecskemét nagymúltú gyakorló́ óvodája, a Károli Gáspár Református Egyetem fenntartásában működő Kaszap Utcai Református Óvoda.

2021. szeptemberében szerető, stabil munkatársi közösség várta a kisgyerekeket. Dolgozók és szülők egyaránt hittel és reményekkel telve fogadták a változást, bízva a méltó folytatásban.

Ennek megerősítésére a Károli Gáspár Református Egyetem kancellárja, Dr. Csáki-Hatalovics Gyula Balázs egy rendkívüli szülői értekezlet keretén belül ellátogatott az intézménybe, hogy biztosítsa az óvoda szülői és nevelői közösségét a Károli Gáspár Református Egyetem támogatásáról. A tájékoztatón lehetőség nyílt a párbeszédre a fenntartó intézmény és a szülők között. Az értekezlet a további, hosszútávú együttműködés, és a közös áldásos munka reményében zárult.

Az idei évtől kezdve az óvoda számára október 31. egy új tartalommal gazdagodott, ugyanis ezen a napon ünnepeljük a reformáció emléknapját. Fontosnak tartják ennek megismerését és megünneplését az intézményben, mert ez is hozzájárul személyes és közösségi, keresztyéni identitásunk alakulásához, keresztyén létünk megerősítéséhez.

A reformáció napjára egész hét folyamán készültek az óvodában. A csoportjaikban különböző origami technikával hajtogatták meg a református egyház egyik szimbólumát, a csillagot, valamint rövid áhitatok, „csendes perceik" során beszélgettek ennek a szimbólumnak a jelentéséről. Pénteken azután közös ünneplésre gyűltek össze, együtt énekeltek és gyújtották meg a gyertyákat. Ezt követően közösen elsétáltak a kecskeméti református gyülekezet templomához, ahol ismét elénekelték a keresztyén gyermekdalokat.

Ez az alkalom is jó lehetőség volt arra, hogy a gyermekek megtapasztalhassák a keresztyén közösségben való lét örömeit.