A Refi floorballosai az ország élmezőnyében

Vissza a címlapra
A Refi floorballosai az ország élmezőnyében

Dupláztak a refisek! A Kecskeméti Református Gimnázium két csapata is éremmel térhetett ugyanis haza a Floorball Diákolimpia Országos döntőjéről.

Kazincbarcikán rendezték meg a hétvégén a Floorball Diákolimpia Országos döntőjét. Melyen hat korcsoportban, mindkét nemnél 8-8 csapat vett részt, így a két nap alatt 96 csapat 216 mérkőzését tekinthették meg a szurkolók.

Bács-Kiskun megyét 15 csapat képviselte, s közülük ebben az évben a Kecskeméti Református Gimnázium fiú csapatai jöhettek haza éremmel.

A 11-12. osztályos fiúk mezőnyében a refisek magabiztos, helyenként látványos, tetszetős játékkal a döntőig meneteltek. Miután a rendes játékidőben döntetlen volt az eredmény, hosszabbítás következett, és ott az aranygólt sajnos nem sikerült beütniük, így második helyen végeztek. Molnár Ábelt pedig beválasztották az all star csapatba.

A 9-10. osztályos fiúk mezőnyében egy bronzérmet sikerül szerezni, miután csak a döntőt játszó csapatoktól szenvedtek vereséget. Ebben a mezőnyben, pedig Molnár Kristóf került be az all star válogatottba.

Így a Kecskeméti Református Gimnázium történetében először fordult elő, hogy két csapatuk is éremmel térhetett haza. Külön öröm, hogy eredményeik alapján megkapták a Magyar Floorball Szakszövetség különdíját, az országos döntő legeredményesebb középiskolájának járó serleget.

A csapatok tagjai:

VI. korcsoport: Bartha Dániel, Ficsór István, Kajdácsi Balázs, Konfár Benjámin, Molnár Ábel, Molnár Kristóf.

V. korcsoport: Ackerl Lajos, Gebei Milán, Hirth Tamás, Molnár Kritóf, Novák Miklós.