A Neumann János Egyetem is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz

Vissza a címlapra
A Neumann János Egyetem is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz

A Neumann János Egyetemen sok energiát fektetünk a minket körülölelő világ kulturális értékeinek feltárásába és újraértelmezésébe. Elhivatottan igyekszünk kiállni amellett, hogy ha valami változik vagy elromlik, az ne válhasson azonnal eldobhatóvá, hanem az eredeti értékeit megtartva új funkciót kapjon, és másként, új köntösben még inkább felértékelődjön a környezete számára - írta közleményében az egyetem.

Ennek szellemében csatlakoztunk a Neumann János Egyetemmel a Múzeumok Éjszakája kecskeméti programsorozatához, és egy éjszaka keretében a múlt idő, a tradíció újragondolásával hívjuk fel a figyelmet az egyetem múltjára, jelenére és persze a jövőjére is. (A lenti képgalériában a teljes programot megtekinthetik!)

Mindenre gondoltunk és a hagyománytisztelő gondolatainkat is képviselve mégis trendi és kihagyhatatlan helyszíne szeretnénk lenni az idei kecskeméti programoknak. Központba helyezzük az egyetemet a technológiáján keresztül országos viszonylatban is egyedülálló kiállításainkon múltunk egyedi értékeit sorakoztatjuk fel, sajátos környezetben bemutatott előadásokkal a kert kultúra újraéledését ünnepeljük, szigorúan helyi értékkel bíró gasztronómiával és egy a világon egyedülálló épület árnyékában megtartott, ízig-vérig egyetemi bulival várunk a Neumann János Egyetemen.

Ha meg akarod nézni Sissy hercegnő eredeti hintóját, ha látni akarsz muzeális értékkel bíró oldtimer autócsodákat, ha felülnél az Arany Jánost is szállító lovaskocsira, vagy csak Trabantoznál egyet, sőt ha kíváncsi vagy a nagyszüleid által is egykor tekert kerékpárokra és még emlékszel, hogy mit jelentett egy 28-as Csepel presztízse, akkor a Neumann-on a helyed. A lézeres harckocsi makettjeink vagy az új CAMPUS-unk látványa még a gyerekeket is lenyűgözhetik.

Az eget pásztázó reflektorokkal mutatjuk majd az utat az ünnepi fényekbe öltözött CAMPUS-unkhoz, ahol lyukat vágunk egy oldtimer Volkswagen T1-es tetejére, hogy Dj Rolez rezidensünk onnan mutassa be a legújabb egyetemi szettjét.

A Malac a Holdon csapata friss kézműves kolbászt pakol a lángokra és hideg sört csapol a kultúra szerelmeseinek, de az igazi szerelmespárok is koccinthatnak a Birkás Borház és Pezsgőbár fröccsportáján hideg pezsgővel és borokkal. Egykori hallgatónk Birkás Zoltán borász a legnagyobb büszkeségét egy palackban érlelt Arany Sárfehér pezsgőt is jégretesz és megpukkantja a jeles ünnepen.

Keressétek a főtéri forgatagban a Neumann-os hallgatókat, mert a tőlük kapott söralátét hideg sörre vagy fröccsre váltható a Campuson!

Jöttök? Jöttök. Gondoljuk Újra a Múltidőt!

Galéria (3 kép)

Összes kép letöltése