A Mexikói Nagykövetség elismerését kapják meg a Bolyai Gimnázium spanyol szakos diákjai

Vissza a címlapra
A Mexikói Nagykövetség elismerését kapják meg a Bolyai Gimnázium spanyol szakos diákjai

A Mexikói Nagykövetség 2020. szeptember 4-én a Mexikói Nagyköveti Rezidencián adja át a „Mexikói Érmet" a Spanyol, Mint Idegen Nyelv Tanulásáért Járó Kiválósági Díjat, az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézményi támogatásával.

Ebben az évben 11 intézmény 33 magyar hallgatója részesül az elismerésben, akik kiemelkedő jelentőségét tulajdonítottak a spanyol nyelv elsajátításának. A részt vevő oktatási intézmények között szerepel a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, a Budapesti Babits Mihály Gimnázium, a Budapesti Leövey Klára Gimnázium, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, a Miskolci Herman Ottó Gimnázium, a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium, a Szegedi Tömörkény István Gimnázium, a Veszprémi Vetési Albert Gimnázium, a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium, valamint a SEK Budapest International School.

A „Mexikó Érmet" 2018 óta ítéli oda az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Mexikói Nagykövetség a magyarok fiataloknak erőfeszítéseiért. Ugyanakkor, a projekt része a mexikói diplomácia oktatási és kulturális törekvéseinek, nevezetesen a „A világ, melyben spanyolul beszélünk" kezdeményezésnek, melyet a Mexikói Külügyminisztérium Kultúrdiplomáciai Végrehajtó Igazgatósága és a Mexikói Fejlesztési Együttműködés támogat.