A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia ünnepi fogadást adott a Sheratonban

Vissza a címlapra

Április 13-án, szombaton a Sheraton báli termében tartották a Kecskeméten már hagyományossá vált Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia ünnepséget.

Az idén 125 éves M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola 62 zenészből álló nagy zenekarának és 63 fiatalból álló kórusának színvonalas műsora után Knézy Jenő, az M4Sport munkatársa vette át a szerepet, és köszöntötte a megjelenteket.

Az első beszédet Ivkovicsné Béres Tímea, az akadémia vezetője tartotta, aki összefoglalta a mögöttük álló év tapasztalatait, nehézségeit, fejlesztési elképzeléseiket és azt a sok-sok örömet, ami érte őket egy esztendő alatt.

Kiemelte, hogy a magas létszámon túl nagyon büszkék a válogatottjaikra, és arra is, hogy volt növendékeik manapság már a felnőtt női és férfi élvonalak csapataiban is szerepet kapnak.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke egyenesen a soproni Final Fourról érkezett, és Kecskeméten az elmúlt esztendő magyar sikereit, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége eredményeit, terveit ismertette a jelenlévőkkel.

Ezt követően átadták az Akadémia Nívó Díját Bálintné Mészáros Mónikának, valamint az Akadémia okleveleit Kiss Virágnak, Cserkó Andrásnak, Ivkovic Milánnak, Szabó Dánielnek és Kőházi Bencének. Továbbá köszöntötték Váradi Kornélt és Halmai Gábort, akik akadémiai munkájuk mellett eleget tesznek a szövetség felkérésének is.

A hivatalos program zárásaként esküt tettek - szintén hagyományosan - az akadémisták, végül pedig a TAO-támogatásokat nyújtó gazdasági társaságok képviselőinek adtak át elismeréseket.