A Malomban árulja kerámiáit Ambrus Attila, a Whiskey Robber

Vissza a címlapra
A Malomban árulja kerámiáit Ambrus Attila, a Whiskey Robber

Kecskemét - Karácsonyig bárki találkozhat Kecskeméten a Malomban Ambrus Attilával, az egykori „viszkis rablóval", aki a földszinten árulja saját készítésű, remek kerámiáit. A sors vicces fintora: az OTP-vel szemben kapta Attila a standot a Malomtól...

„Bármit csinálsz, azt csináld jól!” hirdeti Attila karácsonyi kerámia vásárában egy reklámfelirat. Felette a neve, Ambrus Attila, ám ettől függetlenül is sokan felismerik vásárlói közül, hiszen szerepelt eleget a médiában. De hogyan került Kecskemétre?

- Korábban annál a cégnél dolgoztam, amelyik házi főzött szappant árul egész évben a Malomban. Ők beszéltek rá két éve, hogy jöjjek le Kecskemétre a kerámiáimmal két napra karácsony előtt. Tavaly ezt megismételtem és olyan jó volt a forgalom mindkét évben, hogy idén már egy hónapra jöttem. December 23-ig árulok itt a földszinten – mondta Attila.

Erre az időre kivett egy lakást is Kecskeméten, mivel a Budapest-Kecskemét közötti mindennapi ingázás gyakorlatilag elvinné a hasznot. Ambrussal egyébként karácsonyig nem csak a Malomban, hanem a Gokart Pálya melletti jégpályán is találkozhatunk. Közismert, hogy Attila 1994 és 1999 között jégkorong-kapusként sportolt, főként az Újpesti TE csapatában. Amíg Kecskeméten lesz addig a Kecskeméti Sólymok Jégkorong Sportegyesület tagjainak edzésén vesz részt hetente kétszer: kedden és csütörtökön, 20 órától 21:30-ig.