A Külgazdasági és Külügyminisztérium rendezett workshopot Kecskeméten

Vissza a címlapra
A Külgazdasági és Külügyminisztérium rendezett workshopot Kecskeméten

A magyar vállalatok az Európai Unió húzó gazdaságaihoz képest is kiemelkedő támogatást kapnak exporttevékenységükhöz - hangsúlyozta Kohut Balázs miniszteri biztos a Külgazdasági és Külügyminisztérium egész napos workshopján az Aranyhomok Hotelben. A 2019. szeptember 10-én, kedden rendezett műhelynapon a térség gazdasági szereplői és a kormányhivatal, valamint járási hivatalok képviselői oszthatták meg egymással a témával kapcsolatos tudásukat, ismereteiket.

Az exportfejlesztés támogatása és a befektetés ösztönzése volt a Kecskeméten rendezett eseményen a központi téma.

Helyi önkormányzatok és a járási hivatalok képviselőit valamint gazdasági szereplőket egyaránt vártak a mai műhelymunkára. A velük való aktív párbeszéd kialakítása fontos feladata volt az előadóknak.

Az egész napos eseményen a kormány szakembereivel beszélgethettek a résztvevők a legaktuálisabb export trendekről, de szó esett arról is, hogy az adminisztráció során hogyan segíthetik egymást a gazdasági szereplők és a járási hivatalok dolgozói a térségben.

Köszöntőjében Gaál József, Kecskemét alpolgármestere a Bács-Kiskun Megyei vállalatok exporttevékenységét méltatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium műhelynapján. Kiemelte, külön öröm, hogy az export palettában nagyon erős magyar tulajdonú vállalatok is képviseltetik magukat.

Kohut Balázs, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa kifejtette, az export workshop nem csak egy formális rendezvény, előadásainak anyaga az államigazgatás különböző alrendszereiben is használható tudástár.

Szebeni Dávid, a Külgazdasági és Külügyminisztérium KÖFOP szakértője elmondta, a műhelymunka a tudás megosztására, átadására helyezi a fő hangsúlyt. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, háttérintézményeivel karöltve egy 8 helyszínes országjárást szervezett, hogy ezzel is ösztönözze a beruházásokat, az exportot.

(szöveg: hiros.hu)

Galéria (17 kép)

Összes kép letöltése