A Knorr-Bremse támogatásával fizika szaktantermet újítottak fel a Bolyai Gimnáziumban

Vissza a címlapra
A Knorr-Bremse támogatásával fizika szaktantermet újítottak fel a Bolyai Gimnáziumban

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. támogatásával felújított, korszerű tanulókísérleti eszközökkel felszerelt fizika szaktantermet avattak fel március 29-én, szerdán délután a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban. Az eseményen részt vettek dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Bíró Attila, a Knorr-Bremse vezérigazgatója, valamint Leviczky Cirill és Bogasov István Kecskeméti önkormányzati képviselők.

- Új alapokra került ezzel a beruházással az iskolánkban a természettudományos oktatás - mondta az ünnepségen Dr. Főzőné Timár Éva intézményvezető, aki köszönetet mondott a támogatásért a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft-nek. Ugyanezt tette dr. Salacz László is, majd Bíró Attila adott tájékoztatást arról, hogy vállalatuk a társadalmi felelősségvállalást az egyik alapértékének tartja.

Ennek keretében 2005-ben alapított egy szervezetet a vállalat, mely azóta 170-180 projektet támogatott 65 országban. Sokmillió eurót költve. Becslésük szerint közel 600 ezer ember mindennapi életkörülményeit tették ezzel jobbá.

2015-ben döntöttek úgy, hogy minden évben közel 20 millió forinttal a helyi közösségeket, célokat támogatják. Így kerültek kapcsolatba a Bolyai Gimnáziummal is, melynek 5 millió forintot adományoztak a laboratórium felújítására.

Galéria (32 kép)

Összes kép letöltése