A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. 10 milliós adománya

Vissza a címlapra
A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. 10 milliós adománya

10.000.000 forint adományozását jelentette be 2020. június 3-án, szerdán délben Horváth Attila, a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. A távhőszolgáltató 5.000.000 forinttal támogatja a koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradt kecskeméti családokért létrehozott Városi Veszélyalapot. Továbbá ugyancsak 5.000.000 forint támogatással segíti az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága által működtetett Margaréta Otthon munkáját is.

Az adományozást bejelentő sajtótájékoztatón jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Horváth Attila, a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának vezetője és Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke. Mint elhangzott, a 40.000 kecskeméti ember biztonságos hőellátásáról gondoskodó TERMOSTAR Kft. rendszeres támogatója városunk értékteremtő és értékmegőrző szociális és kulturális intézményeinek, szervezeteinek. A Társaság elkötelezett, hogy kecskeméti cégként kivegye részét a koronavírus járvány miatt kialakult helyzet megoldásából is.

Ezért - a tulajdonosi testülettel egyetértésben - a TERMOSTAR Kft. 5.000.000 forintot adományoz a Városi Veszélyalapnak, amelyet az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került kecskeméti családok támogatására fordítanak. Az alapot - mint korábban megírtuk - hat városvezető, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Engert Jakabné, dr. Szeberényi Gyula Tamás, dr. Homoki Tamás, Gaál József és Falu György alpolgármesterek hívták életre március közepén, Kecskemét egész közösségét megszólítva. Az alapot most támogató TERMOSTAR Kft. adománya fontos segítséget jelent, hiszen minden forintra szükség van az anyagi tartalékokkal nem rendelkező, a járvány miatt krízishelyzetbe került családok megsegítéséhez.

A TERMOSTAR Kft. szintén 5.000.000 forint adománnyal támogatja a Margaréta Otthont. Az elmúlt hetek bebizonyították, hogy nem túlzás életbevágóan fontosnak nevezni azoknak a munkáját, akik idős embertársainkról gondoskodnak. A TERMOSTAR Kft. az adománnyal szeretne hozzájárulni, hogy az Otthon dolgozói továbbra is azzal az odaadással és felelősséggel végezhessék munkájukat, amelyet a járványveszély idején megtapasztalhattunk, s ami valamennyi ott élő idős ember számára biztonságot jelent. A TERMOSTAR Kft. adományából a tervek szerint a nagyobb közösségi terek levegőjének fertőtlenítésére alkalmas berendezések kerülnek beszerzésre és felszerelésre. A készülékeknek nagy hasznát veszik az otthon lakói, hiszen biztonságossá teszik azoknak a helyiségeknek a használatát, ahol egyszerre többen tartózkodnak. 

Galéria (17 kép)

Összes kép letöltése