A kecskeméti kénsavas azt állítja: azt hitte, hogy vízzel locsolja le az ablaka alatt zajongókat

Vissza a címlapra
A kecskeméti kénsavas azt állítja: azt hitte, hogy vízzel locsolja le az ablaka alatt zajongókat

Megkezdődött a Kecskeméti Járásbíróságon annak a nőnek a büntetőpere, aki 2016. június 24-én egy kecskeméti lakóház második emeletéről erősen maró hatású, kénsavat tartalmazó anyagot öntött a lakóház alatt működő vendéglő előtt beszélgető, 15 fős társaságra. A nő a bíróságon azt állította: nem tudta, hogy kénsav volt az üvegben. Azt hitte, hogy csak víz...

A vádirat szerint a 61 éves nő 2016. június 24. napján hajnali 2 és 3 óra közötti időben a megyei rendőr-főkapitánysággal szemben álló lakóház második emeletéről erősen maró hatású, kénsavat tartalmazó anyagot öntött a lakóház alatt működő vendéglátóhely előtt beszélgető, 15 fős diáktársaságra. A maró hatású folyadék a társaság egyik tagjának a hátára, a másik tagjának a lábára, míg egy férfinak - a diákok tanárjának - a fejére és az arcára folyt. Melynek következtében a tanár 8 napon túl, míg egy diáklány és egy diák 8 napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedett el. A sértetteknek a ruházatuk megrongálódása miatt összesen 19.500 forint káruk is keletkezett.

Az ügyészség a nőt súlyos testi sértés bűntettével, valamint más bűncselekménnyel vádolja, és felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

A vádlott asszony nem tett vallomást, így a rendőrségen tett vallomásait olvasta fel Czakkerné dr. Pásztor Anita bírónő. Akkor is azt hangsúlyozta, hogy úgy gondolta, víz van a palackban. A tanár azonban a bíróságon ma tett vallomásában azt mondta, hogy érezte, valami a fejére ömlött, ami egy idő után meleg volt, ezért felkiáltott mivel öntötték le. Mire a nő kiszólt az ablakon, hogy kénsavval.

A büntetőpert április 23-án újabb tanuk meghallgatásával folytatják.