A beporzók védelme a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

Vissza a címlapra

Ökokertet és rovarhotelt telepítettek a beporzók védelme érdekében a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában.

i0107logok.jpg

A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola vissza nem térítendő támogatásban részesült az „Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása" pályázati konstrukció keretén belül. A támogatott projekt azonosító száma: NTP-INNOV-21-0141, a támogatás mértéke 1.251.000Ft.

A „Beporzók védelmében" című program a 2021. december 2022. december közötti időszakban valósult meg.

i1213kep01.jpg

A tehetségműhely résztvevői a napjainkban fontos biodiverzitás, és a beporzás témakörét ismerték meg részletesen elméleti kérdések kutatómunkán alapuló feldolgozásával, valamint a természeti környezetben elvégzett gyakorlati feladatok (ökokert kialakítása, rovarhotel, madáretetők telepítése) megoldásával.

A program megvalósítása során arra irányították a foglalkozásvezetők, valamint a meghívott előadók a résztvevők figyelmét, hogy a beporzók védelméért bárki tehet saját környezetében, a helyi közösség értékeit növelve, jó példát mutatva a társadalom tagjai számára. A cselekedtetésen alapuló példamutatás elsődlegesen a tehetségígéretek közvetlen környezetében valósult meg, azáltal, hogy kiskert kialakítása, madáretető és rovarhotel telepítése az iskola udvarán valósult meg, így az iskola többi tanulója is figyelemmel kísérhette a fejlődést. A program során a tanulók tanulmányi kirándulást tettek a Természet Házába, ahol a pályázat témájához kapcsolódó interaktív előadásokon vettek részt.

A program olyan interaktív bemutató foglalkozással zárult, amelynek részét képezte az ültetett kiskert a madáretetők és rovarhotel, valamint a foglalkozásokon készült produktumok bemutatása is.

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

i1213kep02.jpg