A beporzók védelme a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

Vissza a címlapra

A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola vissza nem térítendő támogatásban részesült az „Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása" pályázati konstrukció keretén belül. A támogatott projekt azonosító száma: NTP-INNOV-21-0141, a támogatás mértéke 1.251.000Ft.

i0107logok.jpg

A „Beporzók védelmében" című program a 2021. december 2022. június közötti időszakban valósul meg.

A tehetségműhely a napjainkban fontos biodiverzitás, és a beporzás témakörének megismerésére összpontosít. Foglalkozásainak középpontjában e témakörök cselekedtető, megfigyelésen, kutatómunkán alapuló feldolgozása áll.

A program megvalósítása során arra irányítjuk a résztvevők figyelmét a gyakorlati tevékenységek közben, hogy a beporzók védelméért bárki tehet saját környezetében, a helyi közösség értékeit növelve, jó példát mutatva a társadalom tagjai számára. Elsődleges célja a bevont tanulókkal a fenntarthatóság jegyében beporzóbarát kiskert kialakítása, madáretető és rovarhotel megtervezése, kivitelezése, kihelyezése a pályázó iskola udvarában. További célja a hiteles forráskeresés, az információszerzés módszereinek elsajátítása; a növénytermesztés, a méhész, a természetvédelemmel kapcsolatos szakmák megismertetése; a természettudományos komplex gondolkodás fejlesztése.

A program zárásaként olyan interaktív bemutató foglalkozást tervezünk, amelynek részét képezi az ültetett kiskert a madáretetők és rovarhotel, valamint a foglalkozásokon készült produktumok bemutatása is.