A 110 éves Margit nénit köszöntötték

Vissza a címlapra
A 110 éves Margit nénit köszöntötték

Születésnapján - illetve a napja utáni napon - szeptember 26-án, hétfőn köszöntötték a 110 éves Kovács Dezsőné Margit nénit Kecskeméten. A városvezetést képviselve Gaál József alpolgármester és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a nappali gondozószolgálat nevében pedig Svébis Mihályné, a Kecskeméti Református Egyházközség SION Nyugdíjasháza és Gondozási Központja vezetője vittek virágot és ajándékot a szépkorú hölgynek.

Margit néni örömmel fogadta a jókívánságokat, az ajándékokat, és azt az emléklapot, melyben Orbán Viktor miniszterelnök üdvözölte. Végül ellátta kézjegyével az önkormányzat Szépkorúak könyvét is.

Nem hivatalos információink szerint Margit néni nemcsak Kecskemét, hanem Bács-Kiskun megye „korelnöke" is. A városban közismert család legidősebb tagja: köztiszteletnek örvendő lánya, Mester Barnabásné, a Bányai Júlia Gimnázium egykori tanára. A veje pedig Mester Barnabás, a Katona József Gimnázium nyugalmazott igazgatója. Unokája Mester László, a Kecskeméti Humán Szakképző Iskola Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolája tagintézmény-vezetője.

Az oldott hangulatú ünneplés közben a szép kort jó egészségben, és rendkívüli szellemi frissességben megért hölgy elmesélte, hogy 1906. szeptember 25-én Nagyváradon született, ahonnan a trianoni ország-elcsatolás után 1920-ban költöztek át Hajdúnánásra. Kecskemétre 1956-ban kerültek, s azóta itt él. Dolgos életét a kereskedelemben és a pénzügyi szektorban töltötte el: a háború előtt a Mezősasi Hangya Szövetkezetnél, majd utána a városunkban jól ismert Kuti Butikban dolgozott.

Margit néninek egy lánya született - ő Mester Barnabásné, Éva - aki egy lány (Éva) és egy fiú (László) unokával növelte a család létszámát. Mindkettőjüknek 2-2 gyermeke született.

Margit néni tanácsai azoknak, akik szeretnék a 110. életévüket megérni: mindent csinálhatunk, ehetünk, ihatunk, ami csak jól esik. A szellemi frissesség záloga pedig az, hogy rendszeresen olvassunk: ha lehet, akkor szemüveg nélkül, mint Margit néni...