95. születésnapján köszöntötték Margitka nénit a Sion Nyugdíjasházban

Vissza a címlapra
95. születésnapján köszöntötték Margitka nénit a Sion Nyugdíjasházban

Jeles alkalomból gyűltek össze 2019. június 7-én, pénteken délelőtt a Fráter utcai Sion Nyugdíjasház lakói. Együtt ünnepelték Nagy Ferencné Margitka néni 95. születésnapját. Akit a városvezetés nevében Hörcsök Imre önkormányzati képviselő köszöntött és átadta az Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot. Margitka néni örömmel fogadta a jókívánságokat, az ajándékokat, és az emléklapot, majd ellátta kézjegyével az önkormányzat Szépkorúak könyvét.

Az ünnepeltet elsőként Svébis Mihályné, a Kecskeméti Református Egyházközség SION Nyugdíjasháza és Gondozási Központja vezetője köszöntötte, és Isten áldását kérte rá. Majd Hörcsök Imre vette át a szót, aki elmondta, hogy Margitka néni Pusztaszeren született 1924. június 7-én.

Szülei mezőgazdasággal foglalkoztak és Margitka néni mellett még 6 gyermeküket nevelték. Testvérei közül már csak Margitka néni él.

A II. világháború után Budapestre ment dolgozni, ahol előbb villamos kalauz lett majd varrónőként dolgozott a Május 1. Ruhagyárban. Ott tanulta ki a varrónői szakmát.
1956-ban visszaköltözött Pusztaszerre és varrni kezdett. Egy év múlva ment férjhez: a férje cipészmester volt. Pálmonostorán telepedtek le, ahol Margitka néni kisiparos vállalkozásba kezdett. Ezt a munkát végezte egészen a nyugdíjazásáig.

Margitka néninek egy lánya és egy unokája van. A férje 1982-ben halt meg.

Kecskemétre 1999-ben költözött a lányával és az unokájával. Tíz éve költözött a Sion Házba, ahol a hobbija az olvasás és a sétálgatás.

Hörcsök Imre ezekkel a szavakkal köszöntötte Margitka nénit: „Az igazi öröm a szív mélyéből fakad, abból a feltétel nélküli szeretetből, amely bizalommal fogadja a jót is, a rosszat is, mert tudja, hogy minden a javára válik."

Galéria (34 kép)

Összes kép letöltése