91 éves olimpikon járt Kecskeméten

Vissza a címlapra
91 éves olimpikon járt Kecskeméten

A Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre meghívására Kecskeméten járt dr. Szabó Miklós olimpikon. Elkísérte őt unokatestvére, a vele egykorú Szabó István is.

Megtekintették a Kecskeméti Kosárlabda Akadémián helyet kapó állandó Sportkiállítást, ahol az ő sikereit is megörökítették. A kiállításon Grosán Pál, a baráti kör tagja kalauzolta végig, majd átadta emlékül a Kecskemét Olimpikonjai sporttörténeti könyvet.

Dr. Szabó Miklós Kecskeméten kezdte a pályafutását: focizott és hosszútávfutó volt. Érettségi után, felkerülve Budapestre, 1950-ben lett versenyszerű atléta. 1956-ban, a Melbourne olimpián 5000 méteres síkfutásban 4. helyet ért el. Olyan fantasztikus és világverő generáció tagja volt, mint Iharos, Tábori, Kovács, Rózsavölgyi, Rozsnyói. Sok nemzetközi versenyen ért el kiemelkedő eredményt, helyezést. Versenyző pályafutása befejeztével a Magyar Atlétikai Szövetségnél dolgozott utánpótlás vezető edzőként, és szakfelügyelőként.

Ujhidy Tibor: "Felemelő érzés volt egy ilyen nagyszerű, egykori sportemberrel találkozni, aki 91 éves kora ellenére is teljes szellemi frissességnek örvend. Felidézte unokatestvérével együtt a kecskeméti kötödését, beszélt kecskeméti ismerőseiről, barátairól és pályafutása kulissza titkairól. Nagy élmény volt őket hallgatni. Sok boldogságot, jó egészséget Miklós bácsi!"

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése